Iš M. Zacharovos – kritikos lavina Lietuvai: apkaltino „rusofobija“, ragino atlyginti žalą ambasadai

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, kad išpuolis prieš Rusijos ambasadą Lietuvoje neva yra tiesioginis rusofobiškos politikos rezultatas, ir reikalauja, kad būtų atliktas objektyvus įvykio tyrimas, o atsakingi asmenys būtų patraukti atsakomybėn, nurodo naujienų agentūra TASS.

Marija Zacharova.<br> AP/Scanpix nuotr.
Marija Zacharova.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 10, 2024, 4:56 PM

Diplomatė atkreipė dėmesį į balandžio 7 ir 8 d. įvykdytus išpuolius prieš Rusijos ambasadą Lietuvoje.

„Mes vertiname šį incidentą kaip kryptingos rusofobiškos Lietuvos politikos ir precedento neturinčio antirusiškos retorikos intensyvumo rezultatą“, – aiškino ji.

„Reikalaujame, kad Lietuvos teisėsaugos institucijos atliktų objektyvų šio nusikaltimo tyrimą ir tinkamai užtikrintų Rusijos diplomatinės atstovybės saugumą pagal 1961 m. Vienos konvenciją dėl diplomatinių santykių“, – pažymėjo M. Zacharova.

„Visi šio išpuolio dalyviai turi būti surasti ir nubausti, o Rusijos ambasados pastatui padaryta žala turi būti atlyginta“, – pabrėžė atstovė spaudai.

Rusės teigimu, Lietuvos žurnalistai, skatinami valdžios, nuo 2022 m. atvirai ragino apgulti Rusijos diplomatinę atstovybę, prie ambasados nuolat rengdami įvairiausius „absoliučiai agresyvius“ mitingus ir demonstracijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.