Prie Lenkijos sienos su Baltarusija – agresyvių migrantų antplūdis: nufilmavo, kaip bando prasiveržti

Trečiadienį, apie 10 val. ryto, daugiau kaip 220 nelegalių migrantų grupė bandė įveikti Lenkijos sieną iš Baltarusijos pusės. Lenkijos pasieniečiai kartu su kariškiais juos sustabdė.

Migrantų antplūdis.<br>lrytas.lt koliažas.
Migrantų antplūdis.<br>lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2024, 9:58 AM, atnaujinta Apr 11, 2024, 10:00 AM

Apie tai pranešė Lenkijos pasienio tarnyba.

Nelegalūs migrantai bandė prasiveržti per sieną per Pševločkos upę Belovežo rajone. Lenkijos pasienio tarnyba pažymėjo, kad migrantai buvo labai agresyvūs – į pasieniečių ir Lenkijos kariuomenės patrulius mėtė medžių šakas ir akmenis.

Incidento metu iš svetimšalių buvo paimtas pavojingas įrankis, pagamintas iš medžio ir vinių.

„Šį bandymą pavyko sėkmingai sužlugdyti. Migrantai pasitraukė atgal į Baltarusijos gilumą“, – pasakojo pasieniečiai.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje

2021 m. Baltarusijai įvedus sankcijas už prezidento rinkimų klastojimą, opozicijos slopinimą ir protestus, į ES pasienį (Lenkiją, Lietuvą, Latviją) plūstelėjo migrantų iš Artimųjų Rytų srautas.

Europa buvo įsitikinusi, kad A. Lukašenkos režimas sąmoningai sukėlė migracijos krizę (padidindamas skrydžių iš Artimųjų Rytų skaičių), siekdamas atkeršyti. Dėl krizės Minskas kaltino Europą, kuri esą atvėrė duris migrantams, tarp jų ir iš Talibano valdomo Afganistano, tačiau atsisakė juos priimti.

2021 m. rudenį migrantai surengė išpuolius prie sienų ir mėtė akmenis į pasieniečius. Baltarusijos valdžios institucijos sunkvežimiais atvežė jiems skaldos ir išdalijo dujų balionėlių, Lenkijos pasieniečiai buvo apakinti lazerinėmis rodyklėmis ir stroboskopais, bandė sugriauti pasienio tvorą.

2021 m. pabaigoje nelegalių migrantų srauto intensyvumas sumažėjo, tačiau 2022 m. sausį Lenkija nusprendė pasienyje su Baltarusija pastatyti 186 km ilgio ir 5,5 m aukščio sieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste