Iš garsaus amerikiečių rašytojo S. Kingo – kritikos strėlės respublikonams: „Jie iš tikrųjų žudo Ukrainą“

Amerikiečių rašytojas Stephenas Kingas dar kartą parėmė Ukrainą naujoje savo žinutėje „X“ platformoje. Jis apkaltino radikalius respublikonus „žudant Ukrainą“.

S. Kingas.<br>AP/Scanpix nuotr.
S. Kingas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2024, 3:05 PM, atnaujinta Apr 15, 2024, 3:07 PM

Naujausiame savo pranešime, kuriuo palaikė Ukrainą, Stephenas Kingas mano, kad „V. Putinas turbūt tiesiog negali patikėti tuo kas vyksta“, stebėdamas radikalių respublikonų veiksmus Atstovų Rūmuose. Už D. Trumpą pasisakantis Respublikonų partijos sparnas blokuoja balsavimą dėl karinės pagalbos paketo Ukrainai paremti.

„Radikalūs respublikonai Atstovų Rūmuose iš tikrųjų žudo Ukrainą. Kaip sakė vienas konservatyvus respublikonų komentatorius, „V. Putinas turbūt tiesiog negali patikėti tuo kas vyksta“, – rašė S. Kingas.

Garsus amerikiečių rašytojas nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios socialiniame tinkle „X“ daug rašė apie Ukrainą. Kai kuriuose savo įrašuose jis tiesiogiai nekalba apie Ukrainą, tačiau dėvi marškinėlius arba kepuraitę su užrašu „Ukraina“.

JAV Senato daugumos lyderis demokratas Chuckas Schumeris pirmadienį paskelbė, kad per prezidento Joe Bideno ir Kongreso lyderių skambutį buvo pasiektas „konsensusas“, kad Kongresas turi skubiai imtis veiksmų, jog Izraelį ir Ukrainą pasiektų parama.

Ch.Schumer per spaudos konferenciją Niujorke pabrėžė, kad viliasi, jog jau šią savaitę bus pasiekta, kad abi šalis pasiektų parama.

J.Bidenas sekmadienį kalbėjo su Senato daugumos lyderiu Ch.Schumeriu, Atstovų Rūmų pirmininku Mike‘u Johnsonu, Atstovų Rūmų mažumos lyderiu Hakeemu Jeffriesu ir Senato mažumos lyderiu Mitchu McConnelliu, rašo „ABC News“.

Šį paketą dar vasario 13 dieną patvirtino Senatas, tačiau Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas M.Johnsonas iškart paskelbė, kad tam priešinsis. Šio paketo klausimas iki šiol nebuvo pasiūlytas balsavimui.

Paketą sudaro 95 milijardai JAV dolerių. 60 milijardų iš jų – skirti Ukrainai.

Savaitgalį Atstovų Rūmų lyderis Steve‘as Scalise skelbė, kad Atstovų Rūmai pakeis savo darbotvarkę, kad „apsvarstytų pasiūlymą, kuris remia sąjungininką Izraelį ir priverstų Iraną ir teroristinius dalinius atsakyti už veiksmus.“

Tačiau kaip rašo „ABC News“, iki šiol nėra tiksliai aišku, kaip gali būti pakeistas pasiūlymas ir kiek stipriai jis skirsis nuo Senato priimto paramos paketo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.