Po gaisro sugriuvo Kopenhagos biržos pastato fasadas

Ketvirtadienį sugriuvo Kopenhagos istorinės buvusios vertybinių popierių biržos pastato fasadas, pranešė gelbėjimo tarnybos, ugniagesiams toliau likviduojant antradienį kilusio gaisro padarinius.

Po gaisro sugriuvo Kopenhagos biržos pastato fasadas<br> EPA-ELTA nuotr.
Po gaisro sugriuvo Kopenhagos biržos pastato fasadas<br> EPA-ELTA nuotr.
Po gaisro sugriuvo Kopenhagos biržos pastato fasadas<br> EPA-ELTA nuotr.
Po gaisro sugriuvo Kopenhagos biržos pastato fasadas<br> EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2024-04-18 19:07, atnaujinta 2024-04-18 19:33

„Deja, sugriuvo fasadas“, – sakoma Kopenhagos gelbėjimo tarnybos žinutėje, paskelbtoje socialiniame tinkle X, ir pridurdama, kad visi įvykio vietoje dirbę žmonės buvo evakuoti, nepranešta, kad būtų sužeistųjų.

Anksti antradienį kilęs gaisras sunaikino pusę XVII a. pastato, ant žemės nuvirto 54 metrų aukščio smailė – šie vaizdai sukrėtė Daniją. Ketvirtadienį trečią dieną vis dar tęsėsi paskutiniai liepsnų gesinimo darbai. Tiesioginis vaizdo įrašas iš įvykio vietos parodė, kaip staiga susmunka siena, dūmams vis dar rūkstant iš smarkiai apdegusio pastato.

Aplink pastatą jau buvo pastatyti konteineriai, siekiant paremti konstrukciją. Kiek anksčiau miesto gelbėjimo tarnyba pranešė, kad gesinimo darbai tęsiami. „Užgesinome kelis nedidelius gaisrus pastate, visų pirma rūsyje“, – socialiniame tinkle X parašė gelbėjimo tarnyba ir pridūrė, kad „darbai, skirti stabilizuoti neparemtas išorines sienas, tęsis didžiąją dienos dalį, tikimės gaisro vietoje būti dar bent dieną“.

Policija pranešė, kad kelios gatvės aplink pastatą bus uždarytos iki pirmadienio.

Gaisras prasidėjo po variniu stogu, pastatas prieš jo 400 metų jubiliejų buvo renovuojamas. Gaisro priežastis vis dar nežinoma, Kopenhagos policija pranešė pradėjusi tyrimą.

Viename iš seniausių ir žinomiausių sostinės paminklų buvo įsikūrę Danijos prekybos rūmai, laikoma didžiulė meno kolekcija. Nuo gaisro buvo išgelbėti keli šimtai meno kūrinių.

Danijos prekybos rūmų direktorius Brianas Mikkelsenas trečiadienį sakė, kad pastato smailės viršus, sukonstruotas taip, kad atrodytų lyg sudarytas iš keturių drakonų susipynusių uodegų, buvo aptiktas nepažeistas. „Tai suteikė vilties spindulėlį, nes jis ir vėl papuoš mūsų gražiąją darbo vietą ir Kopenhagą“, – parašė jis socialiniame tinkle X.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.