Islandijoje nužudytas 40-metis lietuvis: policija sulaikė 4 tautiečius, aiškėja nusikaltimo detalės

Islandijos naujienų portalas „ruv.is“ praneša, kad savaitgalį Islandijoje esančio Kidjabergo mieste buvo nužudytas darbininkas iš Lietuvos.

Dvi 13 ir 14 metų mergaitės<br>123rf asociatyvi nuotr.
Dvi 13 ir 14 metų mergaitės<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-23 11:46, atnaujinta 2024-04-23 11:49

Pirmadienį Sudurburgo policija sulaikė 4 kartu su žuvusiuoju dirbusius lietuvius. Du iš jų buvo paleisti tą pačią dieną, tuo tarpu kiti du liko suimti iki balandžio 30 d.

Anot Islandijos žiniasklaidos, su nusikaltimu susiję lietuviai dirbo statydami namą šalia kito namo, kuriame šeštadienį buvo rastas negyvas vyras. Už darbus atsakingos bendrovės darbuotojai išreiškė liūdesį.

Statybų kompanija pasamdė lietuvius uždengti namo stogą. Kompanija darbininkams išnuomojo namą gretimame sklype – ten jie naudojosi tualetu, valgė ir galėjo likti nakvoti. Tame name ir buvo rastas negyvas vyras.

Tuo tarpu vietinė policija neatskleidžia jokių įvykio aplinkybių. Vyriausiasis inspektorius naujienų portalui „ruv.is“ tvirtino, kad tyrimas vis dar vyksta – dabar yra laukiama iš įvykio paimtų daiktų, skrodimo ir kitų rezultatų. Be kita ko, tiriama, ar gyvenamojoje vietoje buvo įvykdyta kitų nusikaltimų.

Jis tvirtino negalįs komentuoti, ar suimti vyrai anksčiau yra turėję susidūrimų su įstatymu ir kokia buvo lietuvio mirties priežastis.

Islandijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Neringa Eidukienė naujienų portalui Delfi pasakojo, kad penki lietuviai statė vasarnamį.

„Šeštadienį apie antrą valandą dienos buvo susisiekta su greitąja pagalba ir pranešta, kad yra žmogus be sąmonės, – portalui Delfi aiškino N. Eidukienė. – Islandijoje, jeigu kviečiama greitoji, kartu važiuoja ir policija. Atvykus į vietą, paaiškėjo, kad žmogus jau yra miręs. Buvo matoma, kad mirtis – smurtinė. Visi keturi buvo sulaikyti.“

Mirusiajam – apie 40 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.