NATO narė Juodkalnija oficialiai pagerbė Aljanso operacijos aukų Murino kaime atminimą

Oficialūs Juodkalnijos asmenys balandžio 30 d. pirmą kartą dalyvavo NATO operacijos 25-ųjų metinių minėjimo renginiuose Murino kaime šalies šiaurėje.

NATO vėliava.<br>123rf nuotr.
NATO vėliava.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 9:50 PM

Tai pranešė portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Balkanskij ogliadač“.

Juodkalnijos prezidentas Jakovas Milatovičius ir parlamento pirmininkas Andrija Mandičius padėjo vainikus prie paminklo Murine žuvusiems žmonėms. Valstybės vadovas taip pat kreipėsi į parlamentarus, prašydamas priimti įstatymą dėl kompensacijos aukų šeimoms.

Juodkalnijos ministras pirmininkas Milojko Spajičius savo ruožtu patikino, kad Juodkalnija niekada nepamirš tragiškai žuvusių šalies dukterų ir sūnų.

„Mūsų pareiga – ne skirtingai vertinti aukas, o vienodai elgtis su visais, nes tai yra vienintelis kelias į tikrą pilietinę valstybę, kurioje niekas nėra ignoruojamas“, – sakė jis.

Murino kaimas yra prie Limo upės, netoli sienos su Kosovu. Tenykštis kelias, ėjęs per tiltą, buvo laikomas vienu iš svarbiausių Juodkalnijoje dislokuotų Jugoslavijos kariuomenės dalinių tranzito kelių į Kosovą.

1999 metų balandį į Muriną pataikė dešimt raketų. Dėl to žuvo šeši žmonės, tarp jų – trys vaikai nuo 10 iki 13 metų, dar aštuoni gyventojai buvo sužeisti.

Iki šiol Juodkalnija laikė savo dalyvavimą kare bendros valstybės su Serbija sudėtyje nacionaline gėda, o NATO bombardavimą – atpildu. Dabar Juodkalnijos pozicija darosi panaši į Serbijos, pažymi portalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.