Didžioji Britanija išsiuntė į Ruandą pirmąjį prieglobsčio prašytoją

Didžioji Britanija, anot britų žiniasklaidos, pirmą kartą išsiuntė į Ruandą migrantą, kurio prieglobsčio prašymas nebuvo patenkintas. Remiantis pranešimais, vyras jau pirmadienį savanoriškai išvyko iš Jungtinės Karalystės Ruandos sostinės Kigalio kryptimi.

​Didžioji Britanija, anot britų žiniasklaidos, pirmą kartą išsiuntė į Ruandą migrantą, kurio prieglobsčio prašymas nebuvo patenkintas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
​Didžioji Britanija, anot britų žiniasklaidos, pirmą kartą išsiuntė į Ruandą migrantą, kurio prieglobsčio prašymas nebuvo patenkintas.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 1, 2024, 8:43 AM

Didžiosios Britanijos parlamentas praėjusią savaitę po ilgo ginčo pritarė planui išsiųsti migrantus į Ruandą.

Prieš pasirodant pranešimams apie pirmąjį į Ruandą išsiųstą migrantą, britų Vidaus reikalų ministerija paskelbė apie tikslą iki metų pabaigos išsiųsti į Ruandą 5 700 žmonių. Ši Rytų Afrikos šalis tam esą „iš principo“ pritarė.

Neteisėtai į Didžiąją Britaniją atvykę migrantai, nepaisant jų kilmės ir nenagrinėjus jų prieglobsčio prašymų, ateityje galės būti išsiųsti į Ruandą – ši valstybė įvardijama kaip saugi trečioji šalis.

Remiantis nauju modeliu, prieglobsčio prašymus dabar nagrinės Ruandos vyriausybė. Jei jie bus patenkinti, migrantai gaus leidimą likti šalyje ir negalės grįžti į Didžiąją Britaniją.

Kiekvienam prieglobsčio prašytojui kelionei į Ruandą bus skiriama iki 3 000 svarų (3 509 eurų). Taip britų vyriausybė nori sumažinti pastaraisiais metais neteisėtai į šalį atvykusių asmenų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.