Socialinių tinklų žvaigždei A. Tate‘ui įteiktas dokumentas apie jam JK iškeltą civilinę bylą

Socialiniuose tinkluose išgarsėjusiam nuomonių formuotojui Andrew Tate‘ui jo namuose Rumunijoje įteiktas pranešimas apie jo atžvilgiu pradėtą civilinę bylą.

Andrew Tate. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Andrew Tate. <br>AP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2024, 9:37 PM

Keturioms britėms atstovaujantys teisininkai nurodė, kad A. Tate‘ui pagal nukentėjusiųjų ieškinį iškelta byla bus nagrinėjama JK aukščiausiame teisme. Tuo tarpu 2019 m. Karališkoji prokuratūra (CPS) nusprendė nepatraukti jo baudžiamojon atsakomybėn.

Advokatų kontoros „McCue Jury and Partners“ teigimu, visos keturios moterys teigia, kad A. Tate‘as jas užpuolė ir išprievartavo ir dabar jos siekia prisiteisti „moralinės žalos dėl patirtų traumų kompensaciją“.

Trijų iš ieškovių atžvilgiu į šiaurę nuo Londono esančio Hertfordšyro policijoje buvo atliekamas tyrimas, kuris buvo užbaigtas 2019 m.

Savo pranešime advokatų kontora teigė, kad „trys iš civilinį ieškinį pareiškusių moterų JK policijai pranešė, kad 2014–2015 m. A. Tate‘as jas išprievartavo ir jų atžvilgiu fiziškai smurtavo.

Po ketverius metus trukusio tyrimo Hertfordšyro policija perdavė bylą CPS, kad ši priimtų sprendimą dėl kaltinimų pareiškimo. 2019 m. CPS nusprendė bylos nekelti.

Nepaisant papildomų įrodymų, CPS atsisakė patenkinti naujausius moterų prašymus peržiūrėti savo sprendimą.“

Rumunijos teismas praėjusį mėnesį priėmė sprendimą, kad gali būti pradėtas kitos šiam nuomonių formuotojui iškeltos bylos dėl prekybos žmonėmis nagrinėjimas. Šioje byloje jis taip pat kaltinamas seksualine prievarta ir nusikalstamos gaujos organizavimu siekiant seksualiai išnaudoti moteris.

Kaltinimai yra pareikšti ne tik 37-erių A. Tate‘ui, bet ir jo broliui Tristanui. Abu vyriškiai buvo sulaikyti 2022 m. gruodį netoli Bukarešto.

Pasibaigus Rumunijoje pradėtam procesui, jiedu pagal Bedfordšyro policijos gautą Europos arešto orderį bus išsiųsti į JK, kur jiems bus pareikšti tolesni kaltinimai dėl prievartavimo ir prekybos žmonėmis.

Šie kaltinimai, kuriuos abu broliai „vienareikšmiškai neigia“, pirmą kartą pareikšti buvo dar 2012–2015 m.

Kovą išplatintame pranešime Bedfordšyro policija teigė, kad „vykdydama tyrimą pagal pareikštus kaltinimus dėl išprievartavimo ir prekybos žmonėmis, Bedfordšyro policija gavo Europos arešto orderį sulaikyti du vyriškius, kuriems daugiau nei trisdešimt metų.

Šio tyrimo metu bendradarbiaujame su Rumunijos institucijomis ir atėjus laikui suteiksime naujausios informacijos.“

Brolių Tate‘ų atstovas pareiškė, kad ji „vienareikšmiškai neigia visus kaltinimus“ ir yra „visiškai ir tvirtai pasiryžę šiuos kaltinimus užginčyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.