Sulaukė bausmės už neįsivaizduojamą nusikaltimą: palaidojo žmoną gyvą

Vyras iš Arizonos buvo nuteistas iki gyvos galvos po to, kai savo žmoną palaidojo gyvą rankomis iškastame kape netoli savo namų, rašoma „Sky News“.

D. Pagniano.<br>Stop kadras.
D. Pagniano.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 6:19 PM

Praėjus septyneriems metams po nužudymo, Davidas Pagniano prisipažino kaltas nužudęs savo žmoną prieš prasidedant teismo procesui ir leido teisėjui nustatyti jo bausmę be susitarimo dėl kaltės.

62 metų vyras buvo nuteistas iki gyvos galvos be galimybės būti paleistam lygtinai, o tai reiškia, kad visą savo likusį gyvenimą jis praleis kalėjime.

Gegužės 9 d. jis taip pat buvo nuteistas 16 su puse metų už pagrobimą, dokumentų klastojimą bei sukčiavimą, pranešė Yavapai apygardos prokuratūra.

„Dėl siaubingų jaunos motinos pagrobimo ir nužudymo aplinkybių mano biuras siekė, kad šioje byloje būtų paskirta mirties bausmė“, – teigiama apygardos prokuroro Denniso McGrane'o pareiškime.

Pareigūnai pranešė, kad 39 metų Sandra Pagniano dingo 2017 metų gegužę, kai skyrėsi su savo vyru. Buvo teigiama, kad pora išsiskyrė, bet vis dar gyvena tame pačiame name su savo dviem mažomis dukromis.

S. Pagnianos kūnas buvo rastas kape kaimo vietovėje į šiaurę nuo Preskoto – ji buvo surišta ir suvyniota pakavimo juosta. Apskrities medicinos ekspertizės biuras patvirtino, kad ji buvo palaidota gyva.

Auka galėjo būti sąmoninga iki penkių minučių

Pareigūnai, turėdami įrodymų, pabrėžė, kad būdama kape moteris energingai kovojo ir galėjo būti sąmoninga iki penkių minučių.

Be to, buvo rasta įkalčių, kad D. Pagniano buvo kapo teritorijoje kelias dienas prieš žmonos dingimą ir pagrobimo naktį.

Suklastoti dokumentai

Detektyvai rado du raštelius, kurie buvo pateikti skyrybų byloje po S. Pagnianos dingimo ir kuriuos tariamai parašė ji pati.

Rašteliuose buvo rašoma, kad ji palieka savo vyrą ir atiduoda jam savo transporto priemones, namą ir vaikų globą. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad raštelius parašė pats D. Pagniano.

Prisiekusieji pateikė jam kaltinimus pirmojo laipsnio žmogžudyste po to, kai jo žmonos kūnas buvo aptiktas atokioje vietovėje už 10 mylių (16 km) į šiaurės vakarus nuo šeimos namų netoli Preskoto šiaurės centrinėje Arizonos dalyje.

Parengta pagal „Sky News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.