Rinkimų mitingas baigėsi tragedija: Meksikoje sugriuvus scenai žuvo mažiausiai 9 žmonės

Meksikos šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje per rinkimų kampanijos mitingą sugriuvus scenai, žuvo mažiausiai devyni žmonės, įskaitant vaiką, ir dar 50 buvo sužeisti, pranešė vietos gubernatorius.

Meksikos šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje per rinkimų kampanijos mitingą sugriuvus scenai, žuvo mažiausiai devyni žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Meksikos šiaurinėje Nuevo Leono valstijoje per rinkimų kampanijos mitingą sugriuvus scenai, žuvo mažiausiai devyni žmonės.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 9:14 AM, atnaujinta May 23, 2024, 12:17 PM

Incidentas įvyko, kai centro kairiųjų kandidatas į prezidentus Jorge Alvarezas Maynezas sakė kalbą San Pedro Garza Garcia mieste netoli Monterėjaus.

J.Maynezas per griūtį nenukentėjo, o po incidento buvo pastebėtas kalbantis su šalininkais. Jis sakė, kad buvo sužeisti keli jo komandos nariai.

Griūtį sukėlė staigus vėjo gūsis, teigė J.Maynezas pranešime X.

Pasirodė filmuota medžiaga, kurioje akivaizdžiai matomas apšvietimo konstrukcijos griūties momentas, kai scenoje buvo daug žmonių.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip M. Maynezas mojavo savo šalininkams, o paskui bėgo į saugią vietą, kai dalis konstrukcijos nuvirto.

Valstijos gubernatorius Samuelis Garsija paragino vietos gyventojus likti patalpose, nes rajone griaudėjo perkūnija ir pūtė stiprus vėjas.

„Jei galite, venkite išeiti į lauką, nes laukia audros ir netipiški vėjai. Aš jus informuosiu“, – rašė jis X.

Meksikos prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andrés Manuel López Obrador), reaguodamas į žinią apie incidentą, sakė, kad siunčia „apkabinimą aukų šeimos nariams, draugams ir politiniams rėmėjams“.

M. Maynezas yra Piliečių judėjimo partijos kandidatas ir šiuo metu nacionalinėse apklausose užima trečią vietą.

Pasirengimas rinkimams, kurie turi įvykti birželio 2 d., buvo vienas žiauriausių per visą šalies istoriją.

Meksikos politinių konsultacijų bendrovės „Integralia“ neseniai atliktoje apklausoje teigiama, kad prieš rinkimus buvo nužudyta arba grasinta nužudyti apie 200 valstybės tarnautojų, politikų ir kandidatų.

Parengta pagal BBC inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.