Skelbia, kad Rusijoje sulaikytas V. Gerasimovo pavaduotojas

Ketvirtadienį, gegužės 23 d., Maskvoje dėl kyšininkavimo stambiu mastu buvo sulaikytas Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo pavaduotojas Vadimas Šamarinas, praneša Rusijos leidinys „Kommersant“, remdamasis savo šaltiniais.

Rusijoje sulaikytas šalies ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo pavaduotojas Vadimas Šamarinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Rusijoje sulaikytas šalies ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo pavaduotojas Vadimas Šamarinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 10:16 AM, atnaujinta May 23, 2024, 2:25 PM

Leidinio šaltinis teisėsaugos institucijose patvirtino, kad generolo namuose buvo atlikta krata, susijusi su baudžiamąja byla dėl įtariamo kyšininkavimo.

Remiantis jos rezultatais, V.Šamarinas buvo nugabentas apklausai į Rusijos tyrimų komiteto Vyriausiąjį karinių tyrimų departamentą.

Leidinyje rašoma, kad byla nagrinėjama 235-ajame garnizono kariniame teisme.

Portalas primena, kad pastaruoju metu Maskvoje buvo suimti jau keli aukštas pareigas ėję generolai. Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Timūras Ivanovas buvo suimtas balandžio mėnesį apkaltinus jį korupcija, o Gynybos ministerijos Vyriausiosios kadrų valdybos viršininkas generolas leitenantas Jurijus Kuznecovas atsidūrė už grotų gegužę dėl įtarimų dalyvavimu kyšininkavimo schemoje. Taip pat gegužę dėl sukčiavimo buvo suimtas buvęs Pietų karinės apygardos 58-osios armijos vadas Ivanas Popovas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.