Vokietijoje – dar vienas išpuolis prieš politiką: prekybos centre smogė į veidą ir nuėjo apsipirkinėti

Vokietijoje įvyko dar vienas išpuolis prieš išrinktą politiką, praneša šalies naujienų portalas „Welt“. Policijos duomenimis, 53 metų vyras užpuolė kraštutinės dešinės „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) partijos parlamentarą Mario Kumpfą viename iš Saksonijos prekybos centrų. Valstybės saugumo tarnyba pradėjo tyrimą.

Vokietijos policija. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vokietijos policija. <br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2024, 12:52 PM, atnaujinta May 23, 2024, 12:53 PM

AfD politikas M.Kumpfas buvo fiziškai užpultas prekybos centre Ebersbacho-Neugersdorfo mieste Saksonijoje. Pasak policijos, ankstyvą trečiadienio popietę smurtautojas smogė politikui į veidą parduotuvėje, o po to nuėjo apsipirkti. Po užpuolimo policiją iškvietė pats M.Kumpfas.

Policijos pareigūnai suėmė 53 metų įtariamą smurtautoją ir pateikė kaltinimus dėl užpuolimo. Tyrimą perėmė valstybės saugumo tarnybos.

Pranešime spaudai policija iš pradžių minėjo tik „politinio mandato turėtoją“. Trečiadienio vakarą Saksonijos AfD parlamentinė frakcija internetinėje platformoje X paskelbė, kad tai buvo M.Kumpfas. Apie tai pranešė ir „Sächsische Zeitung“. Policija kol kas nepateikė jokios išsamesnės informacijos apie tikslias nusikaltimo aplinkybes.

M.Kumpfas nuo 2019 m. yra Saksonijos žemės parlamento narys.

Pastaruoju metu buvo įvykdyta keletas išpuolių prieš visų partijų politikus ir rinkimų darbuotojus. Vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser taip pat patvirtino šią tendenciją: praėjusiais metais buvo užregistruotas 3691 nusikaltimas prieš valstybės ir renkamus pareigūnus bei partijų atstovus, iš kurių 80 buvo smurtiniai nusikaltimai, rašė Vokietijos socialdemokratų partijos (SPD) politikė komentare „Welt“.

2022 m. buvo užfiksuoti 1994 nusikaltimai, iš kurių 67 buvo smurtiniai. „Nukentėjusiems asmenims grasinama, jų biurai užpuolami, jų namai apgulti, privati nuosavybė sugadinta arba sunaikinta“, – pažymėjo politikė.

N.Faeser apgailestavo, kad šiuo metu Vokietija išgyvena pavojingą nepagarbos politikai ir agresijos eskalacijos spiralę. „Turime sustabdyti šią spiralę.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.