Italija atnaujins UNRWA finansavimą

Su palestiniečių ministru pirmininku Mohammedu Mustafa susitikęs Italijos užsienio reikalų ministras Antonio Tajanis šeštadienį paskelbė, kad Roma atkurs finansavimą Jungtinių Tautų palestiniečių pabėgėlių agentūrai (UNRWA).

Italija.<br>EPA-ELTA nuotr.
Italija.<br>EPA-ELTA nuotr.
Italija.<br>EPA-ELTA nuotr.
Italija.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 25, 2024, 1:00 PM, atnaujinta May 25, 2024, 1:03 PM

Italija nusprendė atnaujinti konkrečių projektų, skirtų padėti palestiniečių pabėgėliams, finansavimą, tačiau tik po to, kai bus pritaikytos griežtos kontrolės priemonės, kurios užtikrins, kad nė centas neremtų terorizmo“, – sakė jis.

A. Tajanis nurodė, kad informavo atvykusį premjerą, jog „vyriausybė skiria naują finansavimą palestiniečiams – iš viso 35 mln. eurų“. „5 mln. (eurų) bus skirti UNRWA“, – pareiškime teigė jis, o likę 30 mln. eurų bus skirti Italijos iniciatyvai „Food for Gaza“.

UNRWA, kuri koordinuoja beveik visą pagalbos tiekimą į Gazos Ruožą, nuo sausio yra panirusi į krizę, kai Izraelis apkaltino keliolika iš 13 000 jos darbuotojų Gazos Ruože dalyvavus spalio 7-ąją „Hamas“ smogikų surengtame išpuolyje prieš Izraelį. Dėl to daugybė šalių, įskaitant pagrindines donores Jungtines Valstijas, staiga sustabdė UNRWA finansavimą, taip sukeldamos grėsmę šios agentūros pastangoms pristatyti pagalbą Gazos Ruože, tačiau kai kurios valstybės vėliau finansavimą atnaujino.

Atlikus nepriklausomą UNRWA vertinimą, kuriam vadovavo buvusi Prancūzijos užsienio reikalų ministrė Catherine Colonna, buvo aptiktos kelios „su neutralumu susijusios problemos“, tačiau kartu buvo pažymėta, jog Izraelis dar nepagrindė savo kaltinimų įrodymais.

UNRWA buvo įsteigta 1949 m. Ji palestiniečių teritorijose, Jordanijoje, Libane ir Sirijoje turi apie 30 000 darbuotojų.

M. Mustafa vėliau turėtų susitikti su Italijos premjere Giorgia Meloni.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: pabėgėlių integracija – nauda ar žala darbo rinkai?