V. Putinas žada remti K. Annano taikos planą

K. Annanas pabrėžė, kad Sirijos krizė yra kritiškame taške.

Sirijos konflikte Rusija, anot prezidento Vladimiro Putino, darys viską, kad paremtų Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų lygos taikos planą.<br>Reuters
Sirijos konflikte Rusija, anot prezidento Vladimiro Putino, darys viską, kad paremtų Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų lygos taikos planą.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-07-17 21:40, atnaujinta 2018-03-18 01:45

Tai V. Putinas pareiškė antradienį per savo susitikimą Kremliuje su tarptautiniu Sirijos pasiuntiniu Kofi Annanu.

K. Annanas pabrėžė, kad Sirijos krizė yra kritiškame taške.

Rusija ir Kinija iki šiol Saugumo Taryboje blokavo prieš Sirijos režimą nukreiptas rezoliucijas. Taryba penktadienį turėtų apsispręsti dėl 300 JT stebėtojų misijos Sirijoje pratęsimo.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį apkaltino Vakarus „šantažu“, siekiant rezoliucijos Saugumo Taryboje. Anot jo, grasinama nepratęsti stebėtojų misijos mandato, jei Rusija neparems sankcijų Sirijai.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, jog tiki, kad bus pasiektas konsensusas JT Saugumo Taryboje dėl rezoliucijos Sirijos klausimu.

„Mes suradome nelengvą konsensusą konferencijoje, kurią sušaukė K. Annanas Ženevoje. Ženevos dokumentas - konsensusinis, ir aš nematau priežasčių, dėl kurių mes negalėtume susitarti ir Saugumo Taryboje. Mes tam pasirengę“, - sakė S. Lavrovas.

Savo ruožtu K. Annanas taip pat pareiškė: „Mes aptarėme diskusijas, kurios vyksta JT Saugumo Taryboje dėl Sirijos. Mes tikimės, kad Saugumo Tarybos narės suras formuluotes, priimtinas visiems“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.