S. Lavrovas: „Sankcijos Damaskui yra parama revoliuciniam judėjimui“

Jis pridūrė: „Jeigu tai revoliucija, tai JT čia niekuo dėtos“.

„Užuot opoziciją nuraminę, kai kurie mūsų partneriai ją kursto, kad ji tęstų“, - sakė S. Lavrovas<br>"Reuters"
„Užuot opoziciją nuraminę, kai kurie mūsų partneriai ją kursto, kad ji tęstų“, - sakė S. Lavrovas<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 18, 2012, 8:31 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:01 AM

„Jūs tikriausiai girdėjote, jog dabar paskelbta operacija „Damasko ugnikalnis“, „Mūšis dėl sostinės“, „Lemiamas mūšis“, ir todėl priimti rezoliuciją, kurioje vienašališkai bus kas nors draudžiama vyriausybei, bus tiesioginis kokio nors revoliucinio judėjimo rėmimas“, - pareiškė S.Lavrovas žurnalistams Maskvoje.

Jis pridūrė: „Jeigu tai revoliucija, tai JT čia niekuo dėtos“.

Ministras pažymėjo, jog per Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą su Kofi Annanu, įvykusį vakar, valstybės vadovas patvirtino Rusijos poziciją, kad būtina daryti poveikį visoms šalims, ir JT ir Arabų Lygos specialusis pasiuntinys „su tuo sutiko“.

„Kaip tai transformuosis Saugumo Taryboje, aš pasakyti negaliu, nes kai kurie mūsų partneriai mano, kad reikia įvesti vienašališkas sankcijas Sirijos režimui“, - sakė ministras.

„Užuot opoziciją nuraminę, kai kurie mūsų partneriai ją kursto, kad ji tęstų“, - sakė ministras.

S. Lavrovas pažymėjo, kad dabar svarstymas tęsiasi, ir pridūrė: „Bet septintosios dalies ir sankcijų mes priimti negalime“.

Diplomato teigimu, jeigu abi šalys nutrauks kovos veiksmus Sirijoje, JT sugebės pasiekti, kad ginkluoto pasipriešinimo valdžiai dalyviai būtų integruoti į taikų gyvenimą.

„JT turi įvairių schemų, didelį kovotojų demobilizacijos ar integracijos patyrimą“, - pareiškė S. Lavrovas žurnalistams.

Pasak jo, Rusija laikosi požiūrio, kad ginkluotos grupuotės ir kariuomenė būtų išvestos tuo pačiu laiku.

„Mūsų klausia: o toliau ką daryti? Suprantama, kad armija gali sugrįžti į kareivines, o kur dėti kovotojus, kurie su ja kariauja? - sakė ministras.

Anot jo, reikės parengti ginklų surinkimo schemą lygiagrečiai su politiniu procesu, po to juos galima reintegruoti į reguliariąsias policijos ir ginkluotąsias pajėgas.

„Tai reikia daryti, tam reikia pastangų, įtempti smegenis. O kasdien išeiti ir kalbėti prieš kameras: štai, Rusija vėl neleidžia pasaulio bendrijai sureguliuoti situacijos Sirijoje, - tai paprasta, ir aš suprantu, kad tai gyventojams trenkia per galvą ir įkala tokį įvykių supaprastintą vaizdą“, - pažymėjo Rusijos ministras.

S. Lavrovas pridūrė, kad „čia nėra kokių nors stebuklingų sprendimų“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.