B. al Assadas išvyko iš Damasko

Sirijos prezidentas Basharas

B. al Assadas neteko svarbių aukšto rango kariškių.<br>„Reuters“
B. al Assadas neteko svarbių aukšto rango kariškių.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2012, 3:49 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:30 AM

Pasak šaltinių, B. al Assadas, nesirodęs viešai nuo trečiadienį įvykdyto sprogdinimo, per kurį žuvo jo svainis ir du kiti aukšto rango kariškiai, vadovauja vyriausybės operacijai.

Kol kas neaišku, ar prezidentas į šį Viduržemio pajūrio kurortą atvyko prieš išpuolį Damaske, ar vėliau.

„Turime informacijos, kad jis yra savo rūmuose Latakijoje ir kad jis ten galimai buvo jau kelias dienas“, - sakė vienas aukšto rango opozicijos veikėjas, atsisakęs viešinti savo vardą.

Rūmai, kuriuose B. al Assadas apsistodavo ir anksčiau, vykdydamas oficialias pareigas, yra kalvose netoli Sirijos pagrindinio uostamiesčio.

Tuo tarpu vienas padėtį Sirijoje stebintis Vakarų diplomatas nurodė: „Dabar visi stebi, kaip Al Assadui pavyks išlaikyti vadovybės struktūrą. Nužudymai vakar buvo didelis smūgis, bet ne mirtinas.“

Latakijos provincijos miestuose gyvena daug religinę mažumą Sirijoje sudarančių alavitų, o šiai bendruomenei priklauso ir B.al Assadas.

Tuo metu Damaske netoli vyriausybės būstinės ketvirtadienį įsiplieskė susirėmimai, kai sukilėliai atakavo Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ištikimas pajėgas, pasiuntusias į sostinės gatves šarvuotąją techniką ir įrengusias daugiau patikros postų, pranešė aktyvistai ir gyventojai.

Šaltiniai nurodė, kad mažiausiai vienas žmogus žuvo per susirėmimus Ichlaso rajone, esančiame prie didelio Ministrų Tarybos komplekso ir Damasko universiteto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.