Sirijos cheminiai ginklai gali patekti į „al Qaeda“ rankas

Jordanijos karalius Abdullah

Pasaulis su nerimu stebi įvykius Sirijoje.<br>Reuters
Pasaulis su nerimu stebi įvykius Sirijoje.<br>Reuters
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 19, 2012, 11:39 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 12:45 AM

„Pagal mūsų turimą informaciją, „al Qaeda“ veikia kai kuriuose Sirijos regionuose, ir tai vyksta jau kurį laiką“, - monarchas sakė televizijai CNN.

„Be to, mums akivaizdžiai stengiantis ieškoti politinio sprendinio vienas iš blogiausių scenarijų būtų toks, jog dalis šių cheminių (ginklų) atsargų patektų į nedraugiškas rankas“, - perspėjo jis.

Karalius Abdullah nepritaria pasiūlymams imtis tarptautinių karinių veiksmų Sirijoje, tačiau pareiškė, jog jeigu šios valstybės prezidentas Basharas al Assadas padarytų „didžiulę klaidą“ ir panaudotų cheminius ginklus prieš savo šalies gyventojus, toks žingsnis gali sulaukti atsako.

Monarchas pridūrė, jog jeigu tokie ginklai patektų į rankas sukilėlių pajėgoms, dalis kurių, pasak Abdullah, yra neaiškūs veikėjai, tuomet netgi skeptiškai nusiteikusios Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos narės, tokios kaip Rusija, gali palaikyti vienokius arba kitokius tarptautinius veiksmus.

Tačiau karalius pažymėjo, jog vis dar nėra linkęs pritarti Sirijos opozicijos apginklavimui.

„Jeigu cheminiai ginklai patektų į sukilėlių rankas, manau, kad galiausiai mes visi nuo to nukentėtume. Esu tikras, kad jie (Rusija) labai pritartų tarptautiniams veiksmams, - sakė Jordanijos karalius. - Tačiau mes norime užtikrinti, jog jeigu ketinama siųsti ginklus, specifinius ginklus, turime užtikrinti, kad jie pateks į reikiamas rankas ir nepaklius, kaip esu kalbėjęs anksčiau, į grupuočių, tokių kaip „al Qaeda“, rankas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.