Sirijos ir Jordanijos pajėgos susirėmė abiejų šalių pasienyje

Sirijos kariai apšaudė teritorijas kitapus sienos, o Jordanijos pajėgos irgi atsakė ugnimi, pasakojo vienas jordanietis.

Sirijos kariai apšaudė teritorijas kitapus sienos, o Jordanijos pajėgos irgi atsakė ugnimi.<br>"Reuters"
Sirijos kariai apšaudė teritorijas kitapus sienos, o Jordanijos pajėgos irgi atsakė ugnimi.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 11, 2012, 6:26 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 10:41 AM

Šis susirėmimas įvyko, kai pabėgėliai iš Sirijos mėgino patekti į Jordaniją, sakė vienas Sirijos opozicijos aktyvistas, tapęs šio incidento liudininku.

Sirijos kariai apšaudė teritorijas kitapus sienos, o Jordanijos pajėgos irgi atsakė ugnimi, pasakojo vienas jordanietis.

Apie žuvusius Jordanijos pusėje pranešimų negauta.

Susišaudyme Tel Šihab Turos vietovėje už maždaug 80 kilometrų į šiaurę nuo Jordanijos sostinės Amano taip pat dalyvavo šarvuotosios mašinos, nurodė Sirijos aktyvistas.

Jordanijos kariai anksčiau yra šaudę prie abiejų šalių sienos, kai Sirijos pajėgos imdavo šaudyti į pabėgėlius.

Prancūzija ieško sprendimo

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as šeštadienį pareiškė, kad jo šalis toliau sieks ieškoti politinio sprendinio Sirijos konflikte.

Kalbėdamas per ceremoniją, kurios metu buvo pagerbtas 88-asis Afganistane žuvęs Prancūzijos karys, F. Hollande'as pažymėjo, kad jo šalis pasiuntė vieną lauko ligoninę į Jordaniją - „kiek įmanoma arčiau sienos su Sirija, siekiant padėti ne vien pabėgėliams, bet ir kombatantams, kovojanties prieš represijas, vykdomas režimo, kuris nebeturi kitų motyvų, tik savo žlugimo baimę“.

Ši „humanitarinė pareiga“ papildo Prancūzijos teikiamą „pagalbą Sirijos opozicijai ir ryžtingas politinio pereinamojo proceso Sirijai paieškas“, prezidentas sakė pietrytiniame Varso mieste.

„Afganistane, kaip ir kituose pasaulio regionuose, mūsų kariai kovoja už taiką, už stabilumą, už žmogaus teises - kaskart pagal Jungtinių Tautų (JT) mandatą“, - jis pridūrė kalbėdamas prie žuvusio majoro Francko Bouzet karsto, uždengto Prancūzijos vėliava.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo