Damaske prie JT viešbučio sprogo bomba (papildyta)

Damasko centre, netoli

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-15 11:15, atnaujinta 2018-03-17 08:56

Pranešime sakoma, kad sprogo ant degalų sunkvežimio padėta bomba.

Pasak aktyvistų, galingi sprogimai buvo girdimi beveik visame mieste, o vienos opozicinės grupės paskelbtoje vaizdajuostėje matyti didžiulis į dangų kylančių dūmų stulpas.

17 val. Damaske netoli premjero biuro trečiadienį kilo Sirijos armijos ir sukilėlių susišaudymas, pranešė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“. „Mazeho rajone už premjero biuro ir 100 m nuo naujo Irano ambasados pastato, kuris dar statomas, vyksta kariškių ir sukilėlių susišaudymas“, - sakė organizacijos direktorius Rami Adbel Rahmanas.

12 val. 10 min. Sukilėlių Laisvosios Sirijos armija (LSA) prisiėmė atsakomybę už trečiadienio bombos sprogimą Damasko centre ir nurodė, kad šio išpuolio taikinys buvo vienas operatyvinis susitikimas vietos kariškių būstinėje. „LSA operacijos taikinys buvo karinės vadovybės biuras, sprogmenys turėjo sprogti per vieną armijos karininkų ir šabihų (provyriausybinės sukarintos grupuotės) narių susitikimų, kuriuose sprendžiama dėl kasdienių operacijų Damaske“, - sakė LSA koordinavimo vadovybės Sirijoje lyderis Maheras Nuwaimi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.