Damasko sąvartyne rasta 60 apdegusių lavonų (video)

BBC praneša, kad Damasko priemiesčio sąvartyne rasta mažiausiai 60 kūnų – aktyvistai tai apibūdino kaip vyriausybės vykdomas žudynes.

Aktyvistai dėl rastų lavonų kaltina vyriausybę.<br>„Reuters“
Aktyvistai dėl rastų lavonų kaltina vyriausybę.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2012, 3:07 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:47 AM

Prastos kokybės vaizdo įraše, paskelbtame internete, matyti daugybė apdegusių palaikų. Daugumos žmonių rankos buvo surištos už nugaros. Aktyvistai sako, kad kūnus aptiko ketvirtadienį šiukšlyne sostinės pietvakariuose.

Tai atsitiko tada, kai Jungtinės Tautos paskelbė apie oficialią savo stebėjimo misijos pabaigą. Dabartinis JT Saugumo tarybos prezidentas Gerardas Araudas sakė, kad dėl esamos padėties misiją reikėjo pratęsti iki sekmadienio vidurnakčio – tai būtų sustabdę vyriausybę nuo ginklų naudojimo ir sumažinę žiaurumo proveržį, tačiau tai neįvyko.

G. Araudas taip pat pridūrė, kad Saugumo taryba sutarė grąžinti JT generalinio sekretoriaus Ban Ki-moono pasiūlymą Sirijoje įsteigti ryšių tarnybą, kad būtų galima sėkmingai užtikrinti konflikto pabaigą.

Rusijos atstovas Vitalijus Čurkinas penktadienį Niujorke sakė, kad penki nuolatiniai Saugumo tarybos nariai susitiks su vietiniais veikėjais ir tarptautinėmis organizacijomis, kurios susitarė dėl politinio perėjimo gairių Sirijoje, arba taip vadinama Sirijos veiksmų grupe. Jis teigė, kad tai turėtų paskatinti abi puses paskirti derybininkus, kurie surastų tinkamą politinį sprendimą ir įsteigtų pereinamąją vyriausybę, kaip ir buvo numatyta Ženevos susitikime birželį.

Kol jis kalbėjo ketvirtadienį, aktyvistai pranešė apie dar 200 nužudytųjų. Aukų skaičius taip pat apėmė minėtus 60, rastų sąvartyne. Aktyvistai sako, kad jie vis dar aiškinasi, kas buvo tos aukos ir kas nutiko. Jie mano, jog tai vyriausybės būrių darbas.

Neįmanoma patvirtinti šių teiginių apie žudynes, nes tarptautinės žinių tarnybos negali laisvai veikti Sirijoje. O su konfliktu susijusių pagrobimų Libane banga tęsiasi – pranešta, kad pagrobti dar du žmonės.

Tai nutiko kitą dieną po to, kai šiitų klanas, pagrobęs daug Sirijos sunitų ir Turkijos piliečių, paskelbė, jog daugiau žmonių nebegrobs. Jie teigia neturintys nieko bendro su naujais išpuoliais, bet vis dar tebelaiko keletą įkaitų, siekdami priversti paleisti vieną jų šeimos narį, laikomą Sirijos sukilėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.