Damasko apylinkėse rasta 18 lavonų

Damasko apylinkėse

Sirijos oro pajėgos sukilėlių pajėgoms smogia iš oro.<br>"Reuters"
Sirijos oro pajėgos sukilėlių pajėgoms smogia iš oro.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, "Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

2012-09-01 18:04, atnaujinta 2018-03-17 00:29

Daugumai aukų buvo surištos rankos, o ant kai kurių kūnų pastebėta kankinimo žymių, nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

Penki lavonai rasti pietiniame Damasko rajone Kadame, o kiti - sostinės apylinkėse, daugiausiai Kafr Batnos priemiestyje, kuris yra opozicijos pajėgų tvirtovė.

Tuo tarpu Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad Alepo mieste „teroristų“ grupuotė nužudė penkis vienos šeimos narius centriniame Mardžės rajone.

Valstybinė naujienų agentūra SANA nurodė, kad buvo nužudytas Ali Merhi, jo 42 metų brolis Khaledas ir „trys vaikai iki 17 metų amžiaus“.

Rugpjūčio 15-ąją Jungtinių Tautų (JT) Tyrimų komisija pareiškė gavusi įrodymų, kad Sirijos vyriausybės pajėgos ir joms talkinantys ginkluoti būriai įvykdė nusikaltimų žmoniškumui per jau 18 mėnesį vykstantį konfliktą.

Komisija nustatė, kad sukilėlių kovotojai taip pat yra įvykdę tokių nusikaltimų, tik mažesnio masto.

Pranešama, kad Sirijos sukilėliai šeštadienį užėmė vieną režimo pajėgų priešlėktuvinės gynybos postą ir atakavo karinį oro uostą šalies rytuose, akivaizdžiai taikydamiesi į oro pajėgas, kurias prezidentas Basharas al Assadas vis aktyviau naudoja savo priešininkams triuškinti, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija.

Šie išpuoliai rytinėje naftos turtingoje Deir al Zoro provincijoje sekė po to, kai sukilėliai smogė kariniams oro uostams Alepo ir Idlibo apylinkėse netoli sienos su Turkija.

Sukilėliai Deir al Zore šeštadienį paryčiais užėmė vieną priešlėktuvinės gynybos pastatą, paimdami į nelaisvę bent 16 karių ir užgrobdami kažkiek priešlėktuvinių raketų, sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Internete aktyvistų paskelbtame vaizdo įraše matomi sukilėlių į nelaisvę paimti karininkai ir kariai, o televizija „al Arabiya“ parodė filmuotus vaizdus, kuriuose esą matomos per šį reidą pagrobtos raketos bei šaudmenys.

R. Abdel Rahmanas sakė, kad sukilėliai taip pat atakavo Hamdano oro pajėgų bazę Albu Kamale netoli Sirijos rytinės sienos su Iraku, tačiau nesugebėjo į ją įsiveržti.

Prieš tris dienas sukilėliai puolė Taftanazo oro pajėgų bazę Idlibo provincijoje, kurioje, pasak jų, buvo apgadinti kelis sraigtasparniai.

Kovotojai taip pat teigė praeitą savaitę numušę vieną naikintuvą ir sraigtasparnį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.