JAV konsulato ataka buvo iš anksto suplanuota, teigia Libijos parlamento vadovas

Kruvina ataka prieš

Kruvina ataka prieš JAV konsulatą Libijos rytiniame Bengazio mieste buvo iš anksto suplanuota.<br>"Reuters"
Kruvina ataka prieš JAV konsulatą Libijos rytiniame Bengazio mieste buvo iš anksto suplanuota.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Sep 15, 2012, 7:50 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:20 PM

„Nenoriu kalbėti, kas įvyko kitose šalyse, tačiau Libijos atveju, ši operacija buvo kruopščiai atlikta“, - parlamento pirmininkas Mohammedas al Megaryefas sakė naujienų agentūrai AFP, komentuodamas per musulmonų pasaulį nusiritusią protestų bangą, išprovokuotą Amerikoje sukurto antiislamiško filmo.

„Vyko planavimas. Tai nebuvo taikus protestas, peraugęs į ginkluotą ataką ar agresiją. Tai buvo suplanuota“, - pridūrė jis.

JAV ambasadorius Chrisas Stevensas ir trys kiti amerikiečiai žuvo antradienį, kai įtariami islamistai kovotojai apšaudė konsulatą Bengazyje iš raketinių granatsvaidžių ir padegė pastatą.

„Pati ši ataka ir būdas, kaip ji buvo įvykdyta..., patvirtina, kad tai buvo suplanuota ir užprogramuota, siekiant tam tikro tikslo“, - aiškino M. al Megaryefas.

Tuo tarpu tarptautinis teroristų tinklas „al Qaeda“ pareiškė, kad kruvina ataka prieš JAV ambasadą Bengazyje buvo kerštas už jų antrojo pagal rangą lyderio šeicho Abu Yahyos al Libi nužudymą, šeštadienį pranešė žvalgybos organizacija „SITE Intelligence Group“.

„Šeicho Abu Yahyos nužudymas tik padidino (Libijos nepriklausomybės didvyrio) Omaro al Mokhtaro sūnų entuziazmą ir ryžtą atkeršyti tiems, kurie puldinėja mūsų pranašą“, - sakoma Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) pranešime, kurį citavo džihadistų tinklalapius stebinti Jungtinėse Valstijose įsikūrusi SITE.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.