Afganistane - mažiausiai 40 gyvybių nusinešusi mirtininko ataka

Mažiausiai 32 žmonės žuvo, o

Mirtininko išpuolis buvo surengtas žmonių pilnoje mečetėje. 40 žuvo, dar dešimtys - sužeisti.
Mirtininko išpuolis buvo surengtas žmonių pilnoje mečetėje. 40 žuvo, dar dešimtys - sužeisti.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 26, 2012, 1:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 8:47 PM

Užpuolikas, kuris vilkėjo policijos uniformą, susisprogdino žmonių pilnoje Id Gos mečetėje Farjabo provincijos sostinėje, naujienų agentūrai AFP sakė vicegubernatorius Abdulas Sataras Barezas.

„Dėl sprogimo žuvo 32 žmonės: 17 civilių gyventojų ir 15 policininkų bei žvalgybos agentų. Provincijos policijos viršininkas Abdulas Khaliqas Aqsai yra tarp sužeistųjų“, - sakė jis. Vėliau patikslinta, kad žuvusiųjų skaičius pasiekė 40.

Dauguma provincijos vyriausybės pareigūnų taip pat buvo toje mečetėje, į kurią pirmąją Id al Adhos dieną buvo susirinkę daug tikinčiųjų. Keturias dienas trunkanti Aukojimo šventė yra švenčiama visame musulmoniškame pasaulyje.

„Buvome ką tik baigę Id al Adhos maldas, sveikinome vienas kitą, - sakė A. S.B arezas. - Staiga įvyko galingas sprogimas, visur buvo dulkės ir dūmai, visur buvo policininkų ir civilių žmonių kūnų dalys. Tai buvo labai galingas sprogimas“.

Atsakomybės už šį išpuolį kol kas niekas neprisiėmė, bet mirtininkų atakos susprogdinant bombas yra pagrindinis Talibano islamistų ginklas bandant nuversti Vakarų remiamą prezidento Hamido Karzai vyriausybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.