JAV ambasadorė remia Izraelio atakas Gazos ruože

JAV ambasadorė

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 15, 2012, 10:41 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:32 AM

Arabų šalių pasiuntiniai per tą vėlai trečiadienį įvykusį posėdį ragino Tarybą pasmerkti Izraelio atakas, bet S. Rice sakė, kad nėra jokio pateisinimo smurtui, kurį „Hamas“ ir kitos teroristinės organizacijos“ nukreipia į Izraelį.

Egiptas ir kitos arabų šalys šio neeilinio susitikimo paprašė Izraeliui per daugiau kaip 20 antskrydžių Gazos ruože nukovus „Hamas“ karinio sparno operacijų vadą.

Palestiniečių diplomatai sakė, kad per atakas žuvo mažiausiai 11 žmonių, o dar apie šimtas buvo sužeista. Izraelis nurodė, kad buvo priverstas veikti - dėl intensyvėjančio jo teritorijos apšaudymo raketomis.

Šiemet iš Gazos ruožo į Izraelį jau buvo paleistos mažiausiai 768 raketos. S. Rice Saugumo Tarybai pasakė: „Izraelis, kaip ir bet kuri kita šalis, turi teisę gintis nuo tokių baisių atakų“.

„Nėra jokio pateisinimo smurtui, kurį „Hamas“ ir kitos teroristinės organizacijos naudoja prieš Izraelio žmones. Raginame atsakinguosius tuojau pat sustabdyti šiuos bailius aktus“, - nurodė ji.

Pasak S. Rice, apšaudymas raketomis kenkia pastangoms užbaigti Artimųjų Rytų konfliktą ir įkurti palestiniečių valstybę.

„Hamas“ teigia, kad vadovaujasi vien palestiniečių liaudies interesais, tačiau toliau užsiima smurtu, kuris tik trukdo palestiniečių reikalui“, - sakė JAV ambasadorė, kuri yra laikoma viena pagrindinių pretendenčių į naująsias JAV valstybės sekretores.

Kiek anksčiau JAV prezidentas Barackas Obama pažadėjo Izraelio premjerui Benyaminui Netanyahu savo paramą konflikte su kovingaisiais palestiniečiais Gazos Ruože. Kalbėdamas su ministru pirmininku telefonu, jis patvirtino, kad Izraelis turi teisę gintis, pranešė Baltieji rūmai.

Tačiau B. Netanyahu esą turi daryti viską, kad išvengtų civilių aukų. Abu politikai sutarė, kad radikalus islamo judėjimas „Hamas“ privalo nutraukti savo atakas prieš Izraelį.

Šį konfliktą JAV prezidentas aptarė ir su Egipto vadovu Mohammedu Mursi. Jie buvo vieningi, kad situacija kiek įmanoma greičiau turi nurimti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.