Šiaurės Korėjos naudojami ginklai atrodo kaip rašikliai ir žibintuvėliai

Viskas, ką galima pajusti, - kažkieno atsitiktinis prisilietimas ir neskaudus dūris. Netrukus po to žmogaus raumenys paralyžiuojami ir jis uždūsta.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2012, 9:39 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:52 AM

Tokius mirtinus ginklus Šiaurės Korėja esą nesėkmingai bandė panaudoti prieš aktyvistą Parką Sang-haką, rašo CNN. Į jį buvo pasikėsinta pernai judriose Pietų Korėjos sostinės Seulo gatvėse.

Vienas iš Šiaurės Korėjos režimo tariamai panaudotų ginklų atrodo kaip paprastas tušinukas. Ginklas turi nuodingą adatą ir jo praktiškai negalima atskirti nuo paprasto rašiklio.

Kitas ginklas atrodo kaip parkeris, tačiau iš jo iššaunama nuodų pripildyta kulka įsiskverbia į odą ir nunuodija žmogų.

Anot CNN kalbėjusio neįvardyto pareigūno, Šiaurės Korėja ginklus, atrodančius kaip rašikliai, naudoja jau apie dešimtmetį. Tačiau ginklas, atrodantis kaip žibintuvėlis ir paleidžiantis iki trijų kulkų, komunistinės valstybės naudojamas dar neseniai.

„Niekada nemačiau tokio ginklo“, - kalbėjo minėtas pareigūnas, susipažinęs su Šiaurės Korėjos žudymo priemonėmis.

Visi trys ginklai rasti pas asmenį, ketinusį nužudyti Šiaurės Korėjos režimo priešininką Parką Sang-haką. Nuo to karto aktyvistas nuolat yra saugomas Pietų Korėjos pareigūnų.

Parkui Sang-hakui CNN žurnalistai parodė nufilmuotus ginklus, kuriais ketinta į jį taikytis. Aktyvistas buvo šokiruotas.

„Pastebėtum revolverį, tačiau šie ginklai atrodo tokie nežalingi, kad galima lengvai ką nors nužudyti. Būčiau tuojau pat miręs“, - kalbėjo Šiaurės Korėjos valdžios kritikas.

Nepaisant gresiančio susidorojimo, aktyvistas žada tęsti savo veiklą – iš Pietų Korėjos į Šiaurės Korėją siųsti balionus su lapeliais, kuriuose kritikuojamas Pchenjanas.

Ši aktyvistų veikla pykdo Šiaurės Korėjos valdžią, kuri už tai yra grasinusi kariniu atsaku.

Parkas Sang-hakas palaikė ryšį su jį nužudyti ketinusiu asmeniu, pristatomu tik Ahno vardu. Jis dangstydamas savo tikruosius kėslus reiškė norą finansuoti aktyvisto veiklą.

Kai Ahnas ėjo į susitikimą su Parku Sang-haku, jį sulaikė Pietų Korėjos nacionalinės žvalgybos tarnybos pareigūnai. Per minėtą susitikimą Ahnas ketino nužudyti aktyvistą.

Praėjusį balandį Ahnas buvo nuteistas ketverių metų kalėjimo bausme.

„Nemaniau, kad jie bandys mane nužudyti judriose Seulo gatvėse, maniau, kad Nacionalinė žvalgybos tarnyba perdeda“, - prisipažino aktyvistas.

CNN reportažą galite pažiūrėti čia.

Parengė Jurgita Žilinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.