Egipte - suirutė dėl naujos konstitucijos

Šimtai Egipto prezidento

Šimtai Egipto prezidento Mohamedo Mursi šalininkų sekmadienį protestavo prie Egipto aukščiausios instancijos teismo.<br>"Reuters"
Šimtai Egipto prezidento Mohamedo Mursi šalininkų sekmadienį protestavo prie Egipto aukščiausios instancijos teismo.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt

Dec 2, 2012, 2:27 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:49 PM

Vienas Teismo pareigūnas sakė, kad Teismas net nebuvo pradėjęs posėdžiauti, kai paskelbė posėdžio, kurio metu taip pat turėjo svarstyti islamiškų jėgų dominuojamo Senato statusą, „administracinį atidėjimą“.

Egipto aukščiausios instancijos teismas sekmadienį paskelbė, kad pradeda neribotos trukmės streiką - „juodą dieną“ teismams, kai islamiškų jėgų protestuotojai blokavo teismo rūmus prieš svarbaus sprendimo priėmimą. 

Aukščiausiasis Konstitucinis Teismas paskelbė, kad „sustabdys darbą neribotam laikotarpiui“. Jo pareiškimą citavo oficialioji naujienų agentūra MENA.

Bet koks sprendimas būtų padidinęs krizę dėl islamiškų jėgų prezidento M. Mursi, kuris savo įsaku uždraudė teismui svarstyti šį klausimą. Minėta komisija konstituciją priėmė penktadienį.

MENA pranešė, kad Aukščiausiasis Konstitucinis Teismas vėliau sekmadienį paskelbs pareiškimą dėl šio atidėjimo.

Tačiau nei minėtas pareigūnas, nei valstybinė televizija nepaminėjo, kada Teismas surengs naują posėdį.

Pasak vieno teisininko, posėdis buvo atidėtas dėl to, jog teisėjams atrodė, kad jie dėl protestuotojų negali patekti į teismo salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.