Iranas virš Persijos įlankos „sučiupo“ JAV bepilotį lėktuvą, JAV tai neigia (papildyta)

IIrano valstybinė televizija pranešė, kad šalies Revoliucinė gvardija sučiupo JAV radijo bangomis valdomą lėktuvą, kai šis kirto iraniečių oro erdvę virš Persijos įlankos, tačiau JAV laivyno atstovas kiek vėliau pranešė, kad pastaruoju metu Persijos įlankoje nedingo nė vienas JAV bepilotis lėktuvas, skelbia AP, "Reuters".

Į iraniečių rankas pateko bepilotis lėktuvas „ScanEagle“<br>AP asociatyvi nuotr.
Į iraniečių rankas pateko bepilotis lėktuvas „ScanEagle“<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Dec 4, 2012, 12:26 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 9:38 PM

Antradienį paskelbtame pranešime cituojamas Revoliucinės gvardijos karinio jūrų laivyno vadas generolas Ali Fadavis (Ali Fadavi), kuris teigė, kad "įsibrovęs" bepilotis buvo sučiuptas. Informacijos apie incidento vietą ar laiką nepateikiama. Iranas teigia, kad bepilotis lėktuvas rinko informaciją skraidydamas virš Persijos įlankos ir įsibrovė į Irano oro erdvę.

Kiek vėliau JAV karinio jūrų laivyno atstovas pranešė, kad Vidurio rytų regione nedingo nė vienas bepilotis lėktuvas. Jis pridūrė, kad operacijos Persijos įlankoje vykdomos tik tarptautiniuose vandenyse ir tarptautinėje oro erdvėje.

Iranas tvirtino 2011 metais numušęs Centrinės žvalgybos valdybos šnipinėjimui skirtą bepilotį lėktuvą, kai šis kirto iraniečių oro erdvę iš rytuose esančių sienų su Afganistanu ir Pakistanu pusės.

Teheranas vėliau informavo atkūręs "RQ-170 Sentinel" - itin užslaptinto bepiločio - technologiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.