Iranas palaiko Sirijos prezidentą B. al Assadą

Iranas pirmadienį teigiamai

Teheranas laiko B. al Assadą sąjungininku savo kovoje su Izraeliu.<br>"Reuters"
Teheranas laiko B. al Assadą sąjungininku savo kovoje su Izraeliu.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-01-07 12:48, atnaujinta 2018-03-13 23:39

„Islamo respublika... palaiko prezidento Basharo al Assado iniciatyvą šią šalį apėmusiosios krizės išsamiam sprendimui“, - sakoma Irano užsienio reikalų ministro Ali Akbaro Salehi pranešime, kuris buvo paskelbtas jo ministerijos tinklalapyje.

„Al Assado plane įtraukti sprendiniai, atmetantys smurtą, terorizmą ir bet kokį užsienio kišimąsi jo šalyje, taip pat apibrėžiamas išsamus politinis procesas“, turintis padėti užbaigti konfliktą, pažymėjo A. A. Salehi.

Šiitų dominuojamas Iranas teikė Sirijai, kurios sekuliariame valdančiajame režime daug veikėjų, priklausančių šiitams artimų alavitų bendruomenei, ekonominę pagalbą ir konsultavo gynybos srityje. Teheranas laiko B. al Assadą sąjungininku savo kovoje su Izraeliu.

Pastaruoju metu retai viešumoje rodęsis B. al Assadas sekmadienį pasakė kalbą, kurioje pateikė pasiūlymų, turinčių padėti išspręsti konfliktą jo šalyje. Prezidentas ragino nutraukti smurtą, pradėti dialogą su opozicijos elementais, kurie būtų pripažinti galintys jame dalyvauti, taip pat pažadėjo griežtai kovoti prieš „teroristus“ ir jų šalininkus užsienyje.

Tačiau Sirijos opozicija ir Vakarų šalys nedelsdamos atmetė šią iniciatyvą kaip beviltišką mėginimą B. al Assadui išsilaikyti valdžioje.

Kaip nurodo Jungtinės Tautos, jau 21 mėnesį Siriją krečiantis konfliktas nusinešė daugiau nei 60 tūkst. žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.