J. Kerry ir palestiniečių prezidentas M. Abbasas susitarė susitikti bei skatinti taiką

Vos prisaikdintas JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry sekmadienį

Praėjusią savaitę per posėdžius dėl jo kandidatūros patvirtinimo J. Kerry užsiminė apie naujus pasiūlymus iš naujo pradėti tiesiogines taikos derybas tarp Izraelio ir palestiniečių, kurios buvo įstrigusios ilgiau nei dvejus metus.<br>AP
Praėjusią savaitę per posėdžius dėl jo kandidatūros patvirtinimo J. Kerry užsiminė apie naujus pasiūlymus iš naujo pradėti tiesiogines taikos derybas tarp Izraelio ir palestiniečių, kurios buvo įstrigusios ilgiau nei dvejus metus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2013, 12:22 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:40 PM

M. Abbaso atstovas Nabilas Abu Rudeina sakė palestiniečių oficialiajai naujienų agentūrai „Wafa“, kad jis kalbėjosi su J. Kerry apie „būtinybę surengti susitikimus artimiausioje ateityje, siekiant aptarti kai kuriuos reikalus, padedančius palaikyti taikos procesą“.

Kaip praneša „Wafa“, J. Kerry patikino M. Abbasą, jog „JAV prezidentui Barackui Obamai rūpi taikos procesas bei su juo susijusios palaikomosios pastangos“, ir kad JAV administracijai žinoma apie dabartinę palestiniečių finansų krizę.

Tai buvo pirmasis aukšto lygio kontaktas tarp B. Obamos naujosios administracijos ir palestiniečių vyriausybės.

J. Kerry anksčiau yra kelis kartus susitikęs su M. Abbasu, dirbdamas Senato užsienio ryšių komiteto pirmininku.

Praėjusią savaitę per posėdžius dėl jo kandidatūros patvirtinimo J. Kerry užsiminė apie naujus pasiūlymus iš naujo pradėti tiesiogines taikos derybas tarp Izraelio ir palestiniečių, kurios buvo įstrigusios ilgiau nei dvejus metus.

„Mums reikia rasti kelią į priekį, ir tikiu, kad kelias į priekį yra, - sakė jis. - Tačiau taip pat tikiu, jog jeigu mums nepasiseks, tos durys ar langas - vadinkite tai kaip norite - gali užsidaryti visiems, ir tai, mano nuomone, būtų pragaištinga.“

Tiek Izraelis, tiek Palestinos Autonomija teoriškai yra įsipareigoję siekti „dviejų valstybių sprendinio“, pagal kurį abiem šalys gyventų viena šalia kitos, susitarę dėl bendros sienos.

Palestiniečiai sakė negrįšiantys prie derybų stalo, kol jų teritorijose bus tęsiamos nausėdijų statybos. Tuo tarpu Izraelis atsisako nuo derybų, kol palestiniečiai kels išankstines sąlygas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.