Prancūzai Malyje bombardavo islamistų tiekimo kelius

Prancūzų lėktuvai Malio

Po žaibiško puolimo, kai prancūzų vadovaujamos pajėgos praėjusią savaitę atsiėmė Tombuktu ir Gao, Prancūzijos, Malio ir Čado kariai beveik savaitę stengiasi išvaduoti Kidalį.<br>"Reuters"
Po žaibiško puolimo, kai prancūzų vadovaujamos pajėgos praėjusią savaitę atsiėmė Tombuktu ir Gao, Prancūzijos, Malio ir Čado kariai beveik savaitę stengiasi išvaduoti Kidalį.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 4, 2013, 5:38 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 3:00 PM

Dešimtys prancūzų naikintuvų savaitgalį vykdė didžiulius antskrydžius prieš sukilėlių mokymo ir logistikos centrus rajone aplink jų paskutinį bastioną Kidalį, kalnuotame šalies šiaurės rytų regione.

„Tai dėl jų užnugario bazių, jų sandėlių sunaikinimo“, - radijui „France Inter“ sakė užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas.

„Jie rado priebėgą šiaurėje ir šiaurės rytuose, bet ilgai jie ten gali būti tik jei turi kaip papildyti savo atsargas. Tad armija labai veiksmingai neleidžia jiems to daryti“, - sakė jis.

Ekstremistų kovotojai, kurie Malio šiaurę kontroliavo 10 mėnesių, pabėgo į Ifogaso plynaukštės masyvą Kidalio regione netoli Alžyro sienos. Iš savo bastionų jie buvo išstumti per tris savaites trunkantį prancūzų vadovaujamą puolimą.

Manoma, kad jie laiko septynis įkaitus prancūzus, ir tai komplikuoja operaciją.

Po žaibiško puolimo, kai prancūzų vadovaujamos pajėgos praėjusią savaitę atsiėmė Tombuktu ir Gao, Prancūzijos, Malio ir Čado kariai beveik savaitę stengiasi išvaduoti Kidalį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.