Sirijoje paleistas įkaitu laikytas italas ir du rusai

Sirijos „ekstremistai“ paleido du

Įkaitai buvo iškeisti į kovotojus.<br>AP
Įkaitai buvo iškeisti į kovotojus.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-02-04 13:01, atnaujinta 2018-03-12 15:28

Abu Rusijos piliečiai jau yra savo šalies ambasadoje Damaske, o italas bus perduotas savo šalies atstovams per Sirijos URM, sakoma pranešime, kuriame nepateikiama daugiau detalių apie šį apsikeitimą.

„Vasario 3 dieną Rusijos piliečiai Viktoras Gorelovas ir Abdesataras Chasunas, kurie buvo paimti įkaitais Sirijos ekstremistų, buvo paleisti, apkeičiant į kovotojus, - nurodė Rusijos URM. - Italijos pilietis M. Belluomo, kuris buvo pagrobtas kartu su jais, bus perduotas Italijos atstovams per Sirijos užsienio reikalų ministeriją.“

Pranešime sakoma, kad Rusija palaikė „intensyvius kontaktus“ su Sirijos vyriausybės atstovais, taip pat su „įvairiomis opozicijos jėgomis Sirijoje ir už jos ribų“, kad įkaitai būtų paleisti.

Trys vyrai, kaip manoma, dirbę vienoje Sirijos plieno gamybos įmonėje, buvo pagrobti pakeliui iš karo nuniokoto Homso miesto į Tartuso uostamiestį.

Rusija užsitraukė Sirijos opozicijos rūstybę dėl savo pastangų apsaugoti prezidentą Basharą al Assadą nuo Jungtinių Tautų (JT) sankcijų, kuriomis siekiam nubausti jį už beatodairišką jėgos naudojimą prieš ginkluotą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.