Prancūzai Malio šiaurėje susirėmė su islamistais

Prancūzų ir maliečių kariai

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 11:56 AM

Tuo pačiu ministras pripažino, kad sukilėliai vis dar priešinasi.

„Vakar vyko susirėmimai aplink Gao, - sakė J.-Y.Le Drianas radijui „Europe 1“. - Kai tik mūsų pajėgos, kurias remia maliečių pajėgos, pradėjo patruliuoti aplink miestus, kuriuos užėmėme, jos susidūrė su užsilikusiomis džihadistų grupėmis, kurios vis dar kaunasi“.

„Mes juos vysimės. Užimame miestus, kuriuos galėjome drauge su maliečių pajėgomis perimti. Džihadistai aplink Gao vakar naudojo raketas“, - nurodė J.-Y.Le Drianas.

Klausinėjamas dėl savo antradienio komentarų, kad prancūzų kariai nukovė šimtus islamistų kovotojų, ministras atsakė: „Tai - tikras karas su reikšmingais nuostoliais, bet aš nesileisiu į apskaitos treniruotes“.

Islamistų grupuotė „Mujao“ antradienį pareiškė atakavusi prancūzų ir afrikiečių karių pozicijas aplink Gao. Liudininkai pasakojo, kad buvo tik susišaudymų iš didelio atstumo.

J.-Y.Le Drianas pridūrė, kad dabartinės 4 tūkst. prancūzų karių pajėgos Malyje bus ten dislokuotas maksimumas. Tokio paties dydžio prancūzų pajėgos buvo dislokuotos Afganistane piko metu 2010-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu