Kaire per susirėmimus prie koptų katedros nukentėjo dešimtys žmonių

Sekmadienį Egipto sostinėje Kaire per musulmonų ir krikščionių koptų susirėmimus vienas žmogus žuvo ir daugiau kaip 80 buvo sužeista. Tai pranešė AFP, remdamasi šalies Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis.

Sekmadienį Egipto sostinėje Kaire per musulmonų ir krikščionių koptų susirėmimus vienas žmogus žuvo ir daugiau kaip 80 buvo sužeista.<br>EPA-ELTA
Sekmadienį Egipto sostinėje Kaire per musulmonų ir krikščionių koptų susirėmimus vienas žmogus žuvo ir daugiau kaip 80 buvo sužeista.<br>EPA-ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Apr 8, 2013, 9:29 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 4:24 PM

Riaušės Kaire prasidėjo po gedulingų pamaldų katedroje, skirtų keturiems koptams, žuvusiems penktadienį Egipto sostinės priemiestyje per susirėmimą su musulmonais.

Pasak mačiusiųjų, kai krikščionys po pamaldų išėjo iš bažnyčios, juos užpuolė vietos gyventojai, kurie mėtė į koptus akmenis ir butelius su padegamuoju mišiniu. O Vidaus reikalų ministerijos atstovai teigia, kad susirėmimus išprovokavo koptai, kurie esą ėmė niokoti netoli katedros stovėjusius automobilius. Policija panaudojo ašarines dujas, kad išvaikytų minią.

Egipto prezidentas Mohammedas Mursi sekmadienio vakare prilygino katedros užpuolimą „jo paties užpuolimui” ir pareikalavo „tučtuojau” ištirti incidentą.

Krikščionys sudaro apie 10 procentų Egipto gyventojų. Kaip pažymi AFP, religinių bendruomenių susirėmimų padažnėjo po Hosni Mubarako nuvertimo 2011 metų vasarį ir radikaliųjų musulmonų pozicijų sustiprėjimo. Agentūros duomenimis, per dvejus metus susirėmimų aukomis tapo apie 50 krikščionių koptų ir keli musulmonai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.