Šiaurės Korėjos pilkoji kardinolė – vado teta Kim Kyong-hui

Kas iš tiesų valdo grasinimus žarstančią Šiaurės Korėją? Jaunasis komunistinio Pchenjano vadas Kim Jong-unas daug kam atrodo pernelyg ištižęs, kad įstengtų pats priimti sprendimus. Kas jį tampo už virvelių? Pasirodo, tas pilkasis Pchenjano kardinolas gali būti moteris – jaunojo Kim Jong-uno teta Kim Kyong-hui.

Kim Kyong-hui yra praktiškai vienintelė moteris, pasirodanti oficialiose Šiaurės Korėjos nuotraukose greta generolų ir aukštų partijos veikėjų.<br>AP nuotrauka iš archyvo
Kim Kyong-hui yra praktiškai vienintelė moteris, pasirodanti oficialiose Šiaurės Korėjos nuotraukose greta generolų ir aukštų partijos veikėjų.<br>AP nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2013, 12:34 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:40 PM

66 metų Kim Kyong-hui yra praktiškai vienintelė moteris, pasirodanti oficialiose Šiaurės Korėjos nuotraukose greta generolų ir aukštų partijos veikėjų, rašo „Daily Mail“. Ji – „amžinojo“ Šiaurės Korėjos prezidento Kim Il-sungo duktė, dabartinio šalies vadovo tėvo Kim Jong-ilo sesuo.

Teigiama, kad ši moteris yra atsakinga už Kim Jong-uno iškilimą iki lyderio. Jai buvo duota užduotis pakeisti sūnėno įvaizdį ir sukurti stipraus karinio vado reputaciją.

Kim Kyong-hui keturis dešimtmečius buvo svarbi figūra Šiaurės Korėjos diktatorių šeimoje. Jai ir jos vyrui Jang Sung-taekui dar prieš mirtį Kim Jong-ilas paskyrė sustiprinti jo sūnaus autoritetą.

Kim Kyong-hui vyrui taip pat 66 metai. Jie abu užfiksuoti šalia Kim Jong-uno nuotraukose iš partijos centro komiteto posėdžio, vykusio praėjusį savaitgalį, kai jų sūnėnas paskelbė išlaikysiantis branduolinį ginklą kaip „tautos gyvybę“. Vėliau Šiaurės Korėjos vadas pradėjo švaistytis grasinimais JAV ir Pietų Korėjai.

Šiaurės Korėjos įkūrėjo duktė yra partijos Organizavimo ir vadovavimo departamento direktorė. Antrajam šalies vadovui ji buvo sesuo, o trečiajam yra teta.

Jos vyras – Nacionalinės gynybos komisijos vicepirmininkas. Per jį režimas palaiko ryšius su Kinija.

Dabar pagrindinė jų užduotis – padėti apsaugoti dinastiją, iškeliant jaunąjį lyderį kaip galingą karinį veikėją. Panašu, kad juo nepasitiki ir kai kurie generolai.

Nuo 2003 m. Kim Kyong-hui šešeriems metams buvo dingusi iš viešumos, o 2010 m. pasirodė su nauja jėga kaip generolė.

Ji yra ir vienintelio mėsainių restorano Pchenjane savininkė. Restorano valgiaraštyje vietoj amerikietiško žodžio „mėsainis“ rašoma – „malta mėsa ir duona“.

Trečias asmuo, vadovaujantis jaunajam Kim Jong-unui, yra partinis biurokratas Choe Ryong-hae.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.