Rusijos karinių oro pajėgų bazė prie sienos su Lietuva santykių nepagerins

Šalia Lietuvos sienos telkiami

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 27, 2013, 6:30 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 3:35 AM

Pasak parlamentaro, Baltarusijoje kuriamos karinės aviacijos bazės tikslas - pademonstruoti ES ir NATO savo karinį pasirengimą bei parodyti, kad Rusija Lietuvą priskiria prie galimai pavojų keliančių šalių.

„Labai keistai atrodo, kai diplomatiniame lygmenyje kalbame apie dvišalių Rusijos ir Lietuvos santykių atšildymą, tačiau vykdomi tokie strateginiai kariniai veiksmai, kurie anaiptol neprisideda prie geranoriškų santykių vystymo ir kelia grėsmę. Aiškiai matome, kad šalia mūsų sienos telkiama karinė galia ir vykdomi sąjunginės valstybės strateginiai planai, kuriais siekiama daryti įtaką mūsų vidaus politikai“, - Seimo Ryšių su visuomene skyriaus išplatintame pranešime cituojamas A.Paulauskas.

Apie Rusijos oro pajėgų bazę Lydos mieste, kuris yra 40 kilometrų nuo Lietuvos sienos, trečiadienį pranešė Rusijos oro pajėgų vyriausiasis vadas generolas leitenantas Viktoras Bondarevas.

„Rusijos oro pajėgų bazės įkūrimas Baltarusijoje yra tarpvalstybinio susitarimo dėl Sąjunginės valstybės karinio dėmens stiprinimo, kurį mes privalome vykdyti, rezultatas. Būdama Sąjunginės valstybės dalyve, Rusija privalo ten įkurti ir turėti oro pajėgų bazę“, - žurnalistams sakė generolas. Jį citavo „Interfax“ naujienų agentūra.

Krašto apsaugos ministerija situaciją įvertino kaip nekeliančią grėsmės, bet nerodančią geros valios.

„Karine prasme papildomos grėsmės tai nesukelia. Politine prasme tai žinoma nėra tarpusavio pasitikėjimo ir geros kaimynystes valios demonstravimas nei iš Rusijos, nei iš Baltarusijos pusės. Visgi Krašto apsaugos ministerija laiko, kad Baltarusija, kaip nepriklausoma valstybė, turi teisę pati spręsti leisti jos teritorijoje įsikurti kitos valstybės karinėms bazėms ar ne“, - rašoma BNS pateiktame ministerijos komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.