Izraelio arabas nuteistas pustrečių metų kalėti po apsilankymo pas Sirijos sukilėlius

Izraelio arabas nuteistas

Tyrėjų duomenimis, Izraelio pilietis tranzitu per Turkiją nuvyko į Siriją, kur neilgai buvo rengiamas vienoje iš ginkluotos opozicijos stovyklų<br>AP
Tyrėjų duomenimis, Izraelio pilietis tranzitu per Turkiją nuvyko į Siriją, kur neilgai buvo rengiamas vienoje iš ginkluotos opozicijos stovyklų<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 9, 2013, 9:06 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:32 PM

Susitarus su prokuratūra, 29 metų kepėjas Hikmatas Massarwa prisipažino esąs kaltas dėl apsilankymo priešiškoje valstybėje ir kontaktų su užsienio agentais. Už tai jam nebuvo taikomi griežtesni straipsniai, pagal kuriuos jis galėjo būti nuteistas 15 metų kalėti.

Tyrėjų duomenimis, Izraelio pilietis tranzitu per Turkiją nuvyko į Siriją, kur neilgai buvo rengiamas vienoje iš ginkluotos opozicijos stovyklų. Kai vyras šių metų kovą grįžo į tėvynę, jį sulaikė Izraelio saugumo tarnybos pareigūnai. Pats teisiamasis per apklausas teigė vykęs į Siriją ieškoti ten kariaujančio brolio.

H. Massarwa advokatas teigia, jog valdžia pasistengė suteikti teismo procesui parodomąjį pobūdį, kad kitiems Izraelio arabams, sudarantiems 20 procentų šalies gyventojų, nekiltų noras važiuoti į Siriją kariauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.