Prie ES vadovaujamos misijos Malyje prisijungs Lietuvos karininkas

Dalyvauti Europos Sąjungos vadovaujamoje mokymo misijoje Malyje kitą savaitę išvyksta Lietuvos karininkas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-26 13:54, atnaujinta 2018-03-02 14:23

Kariuomenės Logistikos valdyboje tarnaujantis kapitonas misijoje bus priskirtas Malio sostinės Bamako oro uoste dislokuotam logistinio aprūpinimo vienetui ir eis transportavimo operacijų valdymo karininko pareigas.

Planuojama, kad Logistikos valdybos karys misijoje tarnaus pusmetį iki kitų metų sausio pabaigos.

Nuo šių metų balandžio mėnesio ES mokymo misijoje Malyje, Šiaurės ir Baltijos šalių suformuoto vieneto sudėtyje, tarnauja du Lietuvos kariuomenės instruktoriai, kurie Koulikoro mokymo centre padeda rengti Malio kariuomenės karius.

ES mokymo misijoje Malyje Lietuvos kariams yra pirmoji misija Afrikos žemyne. Planuojama, kad Lietuvos kariai ES misijoje Malyje dalyvaus iki 2014 metų vidurio, t. y. iki tol, kol baigsis šios misijos galiojimo mandatas.

ES vadovaujamos mokymo misijos Malyje tikslas – paruošti vietos pajėgas, kurios galėtų užtikrinti šalies teritorinį vientisumą ir atremti teroristinių grupuočių išpuolius šalies viduje. Iki šiol ES misijoje tarnaujantys kariniai instruktoriai jau parengė pirmąjį Malio kariuomenės batalioną. Visą ES mokymo misijos Malyje personalą sudaro apie 500 žmonių.

Be misijos Malyje, Lietuvos kariai taip pat dalyvauja Europos Sąjungos vadovaujamoje kovos su piratavimu ir ginkluotais plėšimais jūroje operacijoje ATALANTA prie Somalio krantų. Liepą į šią operaciją išlydėta Lietuvos karių autonominės laivų apsaugos grupė, kurie nuo piratų išpuolių saugos Pasaulio maisto programos laivą, iš Kenijos į Somalį gabenantį maisto siuntas.

Iš viso ES vadovaujamoje kovos su piratavimu operacijoje ATALANTA dalyvaus 20 Lietuvos karių ir tai bus didžiausias iki šiol Lietuvos indėlis Europos Sąjungos vadovaujamose karinėse misijose ir pirmoji jūrinė operacija, kurioje dalyvaus Lietuvos kariai.

Dalyvaudama ES vadovaujamose tarptautinėse operacijose ir misijose, Lietuva tuo pačiu padeda stiprinti ES bendrąją saugumo ir gynybos politiką ir ES atsako į krizes pajėgumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.