Somalyje nugriaudėjo sprogimas prie Turkijos ambasados

Savižudis mirtininkas

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 28, 2013, 10:34 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:42 PM

Kaip patikslina agentūra „Reuters“, per incidentą, be sprogdintojo mirtininko, žuvo du žmonės. Dar devyni žmonės, tarp jų pastatą saugoję Turkijos policininkai, sužeisti. Už išpuolį atsakomybę prisiėmė islamistų judėjimas „Al Shabaab“, artimai susijęs su teroristų organizacija „Al Qaeda“, taip demonstruodamas savo nepasitenkinimą tuo, kad Turkija palaiko Somalio civilinę vyriausybę.

Per išpuolį prieš ambasadą dalyvavo trys žmonės. Du iš jų per susišaudymą pavyko likviduoti apsaugos darbuotojams. Tada trečiasis teroristas įsirėžė sprogmenų prikrautu automobiliu į pastatą, kur gyvena ambasados personalas, ir detonavo sprogstamąjį užtaisą.

Grupuotė „Al Shabaab“ reguliariai rengia išpuolius prieš Somalio valdžią ir tarptautines organizacijas. Jos dalyviai kontroliuoja didelę Somalio dalį ir siekia sukurti šalies teritorijoje islamistų vyriausybę, paremtą šariato normomis, o tam priešinasi oficiali valdžia. Birželio viduryje kovotojai užėmė Mogadiše Jungtinių Tautų biurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.