Rytų Afganistane susprogdinus automobilį žuvo 12 žmonių

Afganistano rytiniame Džalalabado mieste trys mirtininkai

Per nelaimę trys civiliai žuvo, dar apie 20 sužeista.<br>„Reuters“
Per nelaimę trys civiliai žuvo, dar apie 20 sužeista.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

„Reuters“, AFP, BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 3, 2013, 11:06 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:32 AM

Sargyba prie patikros posto sustabdė tris užpuolikus, kurie automobiliu privažiavo prie pastato apie 10 val. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos), sakoma Nangargaro provincijos gubernatoriaus Gul Agha Sherzai tarnybos pranešime. 

Du užpuolikai iššoko iš automobilio, kilo susišaudymas, o trečiasis liko viduje ir detonavo sprogmenis. Sprogimas smarkiai apgadino mečetę ir dešimtis gretimų pastatų bei parduotuvėlių. 

Visi trys mirtininkai žuvo per sprogimą. 

„Automobilis su sprogmenimis pralaužė užtvarą prie konsulato ir sprogo, - panašiai naujienų agentūrai AFP sakė irNangarharo provincijos valdžios atstovas Ahmadzia Abdulzai. - Automobilyje buvo trys mirtininkai“. 

Talibano kovotojų atstovas netrukus paneigė talibų atsakomybę dėl šio išpuolio. 

„Mūsų kovotojai nerengė jokios atakos Džalalabade, - sakė naujienų agentūrai AFP Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas. - Mes neprisiimame atsakomybės už šią ataką“. 

Indijos sostinėje Delyje Užsienio reikalų ministerijos atstovas Syedas Akbaruddinas tinkle „Twitter“ paskelbė, kad išpuolis surengtas „priešais konsulatą“, bet visi jame buvę tarnautojai nenukentėjo. 

AFP reporteris sakė matęs sprogimo vietos link skubančius greitosios pagalbos automobilius, kurie paskui vežė sužeistuosius į ligoninę, kai saugumo pajėgos užtvėrė rajoną prie Indijos konsulato. 

Nangarharo policijos viršininkas Mohammadas Sharifas Aminas agentūrai „Reuters“ sakė, kad automobilis su sprogmenimis buvo susprogdintas prie konsulato ir gretimos mečetės. 

Pasak jo, nors taikyta į konsulatą, daugiausia nukentėjusių buvo mečetėje. „Tarp nužudytų civilių mečetės viduje buvo septyni vaikai“, - sakė M. S. Aminas. 

Indijos ambasada Kabule buvo atakuota 2008 ir 2009 metais; tada žuvo kelios dešimtys žmonių. 

Džalalabadas yra prie svarbaus kelio iš Pakistano pasienio regiono, kuriame yra įsikūrę Afganistano opozicijos kovotojai, į Kabulą. Išpuolių pastaraisiais metais Džalalabado rajone būna dažnokai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.