Žiniasklaida: „Al Qaeda“ prieš JAV objektus planavo „kažką didelio“

Vašingtono sprendimas laikinai uždaryti ambasadas daugelyje islamo šalių ir perspėjimas amerikiečiams dėl kelionių, anot žiniasklaidos, susijęs su nugirstu pokalbiu telefonu. „Al Qaeda“ esą planavo „kažką didelio“.

„Al Qaeda“ esą planavo „kažką didelio“.<br>AP
„Al Qaeda“ esą planavo „kažką didelio“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Aug 6, 2013, 11:44 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:20 AM

„Los Angeles Times“ ir stotis „CBS News“, remdamiesi vyriausybės pareigūnais, pirmadienio vakarą pranešė, kad buvo pasiklausyta pokalbio tarp „Al Qaeda“ lyderio Aimano al-Sawahiri ir organizacijos vadovo Jemene Nasseor al-Wahishi. Per šį pokalbį pastarasis gavo nurodymą nuo praėjusio sekmadienio vykdyti išpuolius prieš JAV objektus.

„Dabar svarstoma, ar „Al Qaeda“ savo ataką atidėjo, ar pasirinko kitą taikinį“, - cituojamas JAV deputatas Adamsd B. Schiffsd. „Aš manau, kad jie (žvalgybininkai) tiksliai nežino, kur ir kada gali būti surengti išpuoliai“, - sakė kongresmenas.

19 JAV ambasadų ir konsulatų nedirbs visą savaitę. Praėjusį penktadienį Vašingtonas paskelbė perspėjimą amerikiečiams dėl kelionių. Savo ambasadas laikinai uždarė ir kitos Vakarų šalys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.