JAV atšaukė darbuotojus iš konsulato Lahore

Jungtinės Valstijos

JAV reaguoja į pranešimus apie bet kokią grėsmę.<br>AP
JAV reaguoja į pranešimus apie bet kokią grėsmę.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 9, 2013, 10:17 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:28 AM

JAV valstybės departamento paskelbtame pranešime Amerikos piliečiai taip pat perspėjami susilaikyti nuo „nebūtinų“ kelionių į Pakistaną.

„2013 metų rugpjūčio 8 dieną Valstybės departamentas nurodė evakuoti nebūtinus JAV vyriausybės darbuotojus ir JAV generalinio konsulato Lahore, Pakistane, – sakoma pranešime. – Valstybės departamentas nurodė atlikti šią evakuaciją dėl specifinių grėsmių, susijusių su JAV konsulatu Lahore.“

„Kelių užsienio ir vietos teroristų grupuočių veikla kelia potencialų pavojų JAV piliečiams visame Pakistane“, – perspėjo departamentas.

Naujausias perspėjimas buvo paskelbtas po to, kai apie dvi dešimtys JAV diplomatinių atstovybių buvo uždarytos anksčiau šią savaitę – kaip pranešama, dėl perimtų žinučių, kurias „al Qaeda“ lyderis Aymanas al Zawahiri siuntė jam pavaldžiai teroristų grupuotei Jemene.

Iki šiol perspėjimas buvo daugiausiai siejamas su Arabijos pusiasalio „al Qaeda“ (AQAP) – Jemene veikiančia grupuote, kuri jau ne kartą mėgino atakuoti JAV taikinius per kelerius pastaruosius metus ir daugelio yra laikoma aktyviausia šio džihadistų tinklo nare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.