D.Cameronas supranta B.Obamos sprendimą dėl Sirijos

Britų ministras pirmininkas

JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį pranešė, kad jis kreipsis į šalies Kongresą su prašymu sankcionuoti karinius veiksmus prieš Siriją.<br>AP nuotr.
JAV prezidentas Barackas Obama šeštadienį pranešė, kad jis kreipsis į šalies Kongresą su prašymu sankcionuoti karinius veiksmus prieš Siriją.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2013, 11:09 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:20 PM

„Suprantu ir remiu Baracko Obamos poziciją dėl Sirijos“, - „Twitter“ parašė ministras pirmininkas.

D.Cameronas ketvirtadienį patyrė didžiausią per trejus savo darbo metus pralaimėjimą, kai Bendruomenių Rūmai 285 balsais prieš 272 atmetė vyriausybės raginimą imtis veiksmų ir nubausti Sirijos režimą už įtariamą cheminių ginklų panaudojimą.

Opozicinė Leiboristų partija paragino iš pradžių pateikti „įtikinamus“ įrodymus, kad Sirijos prezidento Basharo al Assado režimas dujomis nuodijo savo paties žmones.

D.Cameronas pažadėjo gerbti parlamento norus. B.Obama penktadienį telefonu kalbėdamasis su D.Cameronu jam sakė, kad „visiškai gerbia“ šį sprendimą.

Tačiau dabar JAV lyderį gali ištikti toks pats likimas kaip ir britų ministrą pirmininką. JAV Kongresas B.Obamos sprendimą atakuoti Siriją aptarinės savaitę nuo rugsėjo 9-osios, kai grįš į darbą.

Baltieji rūmai šeštadienį oficialiai paprašė Kongreso sankcionuoti karinius smūgius Sirijai – rezoliucijos projekte, kuriame išdėstytas siauras operacijų derinys, bandant slopinti nuogąstavimus dėl dar vieno neribotos trukmės karo.

Dokumente sakoma, kad Kongreso parama, kurios šeštadienį priblokšdamas politinės scenos stebėtojus paprašė prezidentas Barackas Obama, „pasiųstų aiškų signalą dėl Amerikos ryžto“.

„Jungtinių Valstijų karinės jėgos panaudojimo ryšium su šiuo leidimu tikslas turėtų būti atgrasinti, sužlugdyti, užkirsti kelią ir nusmukdyti potencialą būsimam cheminių ginklų ar kitų masinio naikinimo ginklų naudojimui“, - sakoma rezoliucijos projekte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.