JAV turi įrodymų, kad Sirijoje buvo panaudotos zarino dujos

JAV turinčios įrodymų, kad Sirijos sostinės Damasko priemiestyje rugpjūčio 21 dieną buvo panaudotos mirtinos nervus paralyžiuojančios zarino dujos, praneša BBC, remdamasi JAV valstybės sekretoriumi Johnu Kerry.

Dujų ataka pražudė daugiau negu 1400 žmonių.<br>"Reuters" nuotr.
Dujų ataka pražudė daugiau negu 1400 žmonių.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 1, 2013, 7:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:12 PM

Anot J.Kerry, plaukų ir kraujo mėginių, paimtų iš incidento vietų, analizės rodo, kad buvo panaudotas zarinas.

Nauja informacija patvirtina, kad karinė operacija prieš Sirijos valdžią būtina. J.Kerry paragino įstatymų leidėjus sankcionuoti jėgos panaudojimą ir sakė esąs įsitikinęs, kad šalies Kongresas pritars JAV karinei intervencijai Sirijoje.

Sekmadienį taip pat paskelbta, kad užsienio intervenciją į Sirijos konfliktą palaiko specialiosios Prancūzijos tarnybos; jos pateikė savo šalies vyriausybei ataskaitą apie cheminio ginklo gamybos programą Sirijoje.

Dokumente teigiama, kad Basharo al Assado režimas valdo didelio masto cheminių ginklų arsenalą ir neplanuoja jo atsikratyti ir kad atsakomybė už rugpjūčio mėnesio ataką akivaizdžiai tenka vyriausybės pajėgoms.

Sirija sekmadienį paragino JAV įstatymų leidėjus pademonstruoti „išmintį“ per savo balsavimą dėl siūlomo karinio smūgio Damaskui, kuris vyks prezidentui Barackui Obamai nusprendus siekti Kongreso pritarimo.

„Prašome JAV Kongreso pademonstruoti išmintį“, - žurnalistams sakė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Faisalas Muqdadas, dar kartą paneigęs, kad jo režimas stovi už įtariamos cheminės atakos rugpjūčio 21-ąją, kuri paskatino raginimus imtis karinių veiksmų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.