B.Obama siekia Kongreso narių paramos

JAV prezidentas Barackas Obama siekia Kongreso narių paramos kariniam smūgiui prieš Siriją. Sekmadienį jis telefonu kalbėjosi su kai kuriais Atstovų Rūmų ir Senato nariais, kad įtikintų juos paremti jo kursą.

B.Obama savaitgalį netikėtai pareiškė, kad prieš karinę operaciją Sirijoje sieks Kongreso pritarimo.<br>AP nuotr.
B.Obama savaitgalį netikėtai pareiškė, kad prieš karinę operaciją Sirijoje sieks Kongreso pritarimo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2013, 11:37 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:58 PM

Tuo pat metu dešimtys kongresmenų nutraukė savo atostogas ir atvyko į Kapitolijų Vašingtone, kur B.Obamos patarėjai tris valandas trukusiame posėdyje pateikė žvalgybinės informacijos apie Siriją.

Pirmadienį numatyti tolesni pokalbiai tarp prezidento ir kongresmenų, iš kurių daugelis abejoja atakos prieš Siriją už tariamai panaudotą cheminį ginklą nauda. Amerikiečiai, anot apklausų, taip pat priešinasi JAV karinei intervencijai.

B.Obama savaitgalį netikėtai pareiškė, kad prieš karinę operaciją Sirijoje sieks Kongreso pritarimo. Šis dabar atostogauja ir oficialiai susirinks tik kitą pirmadienį.

B.Obamai Kongrese gresia nepritarimas jo kursui dėl Sirijos, kaip tai jau atsitiko britų premjerui Davidui Cameronui. JAV prezidentas, kuris yra vyriausiasis kariuomenės vadas, nepasakė, kaip elgsis, jei Kongresas balsuos prieš karinį smūgį.

Valstybės sekretorius Johnas Kerry pabrėžė, kad B.Obama gali veikti savo iniciatyva, jei taip nuspręs. Britų parlamentui nepritarus intervencijai į Siriją, D.Cameronas pareiškė, kad jo šalis karinėje operacijoje nedalyvaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.