Sirijos link juda JAV atominis lėktuvnešis (papildyta)

JAV atominis lėktuvnešis „Nimitz“ ir grupė kitų karinių laivų plaukia į Raudonąją jūrą, kad būtų arčiau Sirijos ir padėtų JAV karinėms pajėgoms, jeigu bus nuspręsta surengti puolimą, praneša „Reuters“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-02 12:26, atnaujinta 2018-03-01 14:55

Tai patvirtino JAV gynybos pareigūnai.

„Nimitz“ lėktuvnešį lydi keturi eskadriniai minininkai ir vienas kreiseris. Pasak Pentagono atstovų, kol kas jiems neduotas nurodymas plaukti į Viduržemio jūros rytus prie Sirijos krantų, tačiau jie juda Arabijos jūra į vakarus, kad galėtų tai padaryti, jei prireiktų.

„Čia kalbama apie jėgų mobilizavimą tame regione, kad galėtume būti pasirengę, jeigu prireiktų lėktuvnešio ir smogiamosios grupės pajėgumų“, - „Reuters“ sakė pareigūnas.

Sekmadienį vakare laivai dar nebuvo spėję nuplaukti į reikalingas pozicijas.

Per praėjusią savaitę JAV Viduržemio jūroje padvigubino savo karinio jūrų laivyno pajėgas.

Prie įprastai regione patruliuojančių trijų eskadrinių minininkų prisijungė dar du. Juose iš viso – apie 200 „Tomahawk“ raketų, nors pareigūnai sako, kad ribotos trukmės smūgiui Sirijoje užtektų pusės jų.

Rugpjūčio 31 dieną į rytinę Viduržemio jūros dalį atplaukė JAV desantinis laivas „San Antonio“ su 300 jūrų pėstininkų ir ryšių įranga. Pasak Pentagono pareigūno, „San Antonio“ galės būti kaip tarpinė sustojimo bazė specialiųjų operacijų pajėgoms, jeigu tokia bus reikalinga. Taip pat jis galės padėti evakuoti civilius.

Rusija pasiuntė žvalgybos laivą

Rusija pasiuntė žvalgybos laivą iš Juodosios jūros karinio laivyno prie Sirijos krantų, praneša BNS.

Žvalgybos laivas „SSV-201 Priazovje“ sekmadienį vakare išplaukė į „nurodytą karinės tarnybos ėjimo rajoną rytiniame Viduržemio jūros regione“, šaltinis kariniuose sluoksniuose sakė naujienų agentūrai „Interfax“.

„Laivo ekipažas turės atlikti darbą pagal tiesioginę paskirtį - rinkti operatyvinę informaciją konflikto eskalacijos rajone“, - pridūrė jis.

Tuo tarpu Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas perspėja, kad planuojama taikos konferencija Ženevoje dėl konflikto Sirijoje užbaigimo bus ilgam, „jei ne visam laikui“, atidėta, jeigu JAV imsis karinių veiksmų prieš Sirijos režimą.

„Jei veiksmai, apie kuriuos paskelbė JAV prezidentas, - visų mūsų dideliam apgailestavimui – iš tikrųjų bus įvykdyti, ... tai ilgam, jei ne visam laikui, atidės galimybes (surengti) šią konferenciją“, - sakė S.Lavrovas spaudos konferencijoje su kolega iš Pietų Afrikos Respublikos. Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.