Sirijos opozicija baiminasi naujos cheminės atakos (papildyta)

Balsuos Kongresas

Sirijos opozicijos grupuotės kaltina prezidento B.al Assado režimą netoli šalies sostinės įvykdžius cheminę ataką, per kurią žuvo daugiau nei 1300 žmonių.<br>AP nuotr.
Sirijos opozicijos grupuotės kaltina prezidento B.al Assado režimą netoli šalies sostinės įvykdžius cheminę ataką, per kurią žuvo daugiau nei 1300 žmonių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2013-09-03 21:36, atnaujinta 2018-03-01 14:11

„Neseniai mes gavome informacijos apie tris išvažiavusius iš savo buvimo vietos karavanus, pakrautus cheminiais ginklais; o dabar galime patvirtinti, kad du iš jų pasiekė paskyrimo vietą“, – sakė per spaudos konferenciją Stambule opozicijos atstovas Khaledas Salehas.

Nuo praėjusio savaitgalio du karavanai pasiekė Ezratą, netoli Derijos miesto ir Domairo karinį oro uostą Damasko pakraštyje, nurodė

„Esame labai sunerimę, remdamiesi iš Assado armijos šaltinių gauta informacija, kad jie gal būt rengiasi panaudoti tuos cheminius ginklus prieš nekaltus civilius“, – sakė Kh.Salehas.

Balsuos Kongresas

Kol Sirijos opozicija baiminasi, JAV vis dar delsia smogti Sirijai. JAV prezidentas Barackas Obama antradienį sakė prašysiantis paskubinti Kongreso balsavimą dėl karinių veiksmų Sirijoje.

Apie tai, kad karinė operacija Sirijoje vienaip ar kitaip bus pradėta, B. Obama paskelbė šeštadienį specialiu pareiškimu. Jis pažymėjo turįs teisę priimti tokį sprendimą savarankiškai, tačiau sakė prašysiąs Kongreso pritarimo.

Senato daugumos lyderis demokratas Harry Reidas sakė naujienų agentūrai "Reuters", kad balsavimas dėl rezoliucijos, leidžiančios pradėti karinę operaciją Sirijoje, gali įvykti ne anksčiau kaip rugsėjo 9 dieną, kai senatoriai sugrįš iš atostogų.

Padėtis Sirijoje paaštrėjo rugpjūčio 21-ąją, kai žiniasklaida pranešė, kad vyriausybės kariuomenė Damasko apylinkėse panaudojo cheminį ginklą. Vašingtonas jau pareiškė esąs įsitikinęs, kad Sirijos režimo pajėgos panaudojo cheminius ginklus prieš civilius. Sirijoje lankėsi Jungtinių Tautų ekspertai, kurie mėgino išsiaiškinti visas cheminės atakos aplinkybes. Specialistų išvados bus paskelbtos po kelių savaičių,

JAV administracija žadėjo informuoti įstatymų leidėjus apie faktus, įrodančius, kad B. Assado režimas prisidėjęs prie masinio naikinimo ginklo panaudojimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.