Iš Sirijos pabėgo buvęs gynybos ministras A.Habibas

Buvęs Sirijos

Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 10:17 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:36 PM

Jei šis pabėgimas pasitvirtins, A.Habibas bus aukščiausio rango alavitas, nutraukęs ryšius su B.al-Assadu no 2011 metų, kai prasidėjo sukilimas prieš šio Sirijos prezidento valdymą.

„Ali Habibui pavyko pasprukti iš režimo gniaužtų, ir jis dabar yra Turkijoje, bet tai nereiškia, kad jis prisidėjo prie opozicijos. Man tai sakė vienas Vakarų diplomatas“, – nurodė Paryžiuje Kamalis al-Labwani.

Pasak vieno Persijos įlankos valstybių diplomato, A.Habibas pabėgo iš Sirijos antradienį vakare; prie Turkijos sienos jis atvyko prieš vidurnaktį kartu su dviem ar trimis žmonėmis. Jis buvo pervežtas per sieną automobilių kolonoje.

Jo palydovai buvo kolegos kariškiai, pritarę šio generolo pabėgimui, sakė diplomatas. Manoma, kad ir jie pabėgo iš Sirijos.

Anot K.al-Labwani, A.Habibui iš Sirijos pabėgti padėjo viena Vakarų valstybė.

Jis bus itin svarbus informacijos šaltinis. A.Habibo karinė karjera buvo ilga. Atsitraukęs nuo B.al-Assado A.Habibas gyveno namų arešto sąlygomis.

Vienas opozicinės Sirijos laisvosios armijos karininkas sakė, kad A.Habibui pabėgti padėjo Jungtinės Amerikos Valstijos.

Buvę karininkai teigia, kad B.al-Assado armijoje yra apie 36 tūkst. karininkų, iš kurių 28 tūkst. – alavitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.