Sirijos režimas kaltinamas kasetinių bombų naudojimu

350 nevyriausybinių organizacijų

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 4, 2013, 2:59 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 1:49 PM

Sirijos pajėgos šiuos sprogmenis nuo 2012 metų vidurio panaudojo mažiausiai keturis sykius, pastarąjį kartą - praėjusį kovą, sakoma trečiadienį Ženevoje paskelbtoje Koalicijos dėl kasetinių bombų uždraudimo ataskaitoje. Šiai koalicijai priklauso 350 nevyriausybinių organizacijų iš 90 šalių. Apie tai praneša agentūra AFP.

Anot duomenų, Sirija 2012-2013 metais buvo vienintelė šalis, naudojusi kasetines bombas. Jos buvo numestos tankiai gyvenamuose regionuose. Per pastarąją ataką kovo 1-ąją žuvo mažiausiai 19 žmonių ir 60 buvo sužeista.

Iš viso pastaraisiais mėnesiais kasetinės bombos Sirijoje pražudė mažiausiai 165 asmenis. Gali būti, kad Sirijoje naudojamos egiptietiškos ir rusiškos kasetinės bombos į šalį buvo atgabentos prieš dabartinį konfliktą, sakoma ataskaitoje.

17 šalių, nepaisant tarptautinio šių ginklų pasmerkimo, ir toliau gamina kasetines bombas arba pasilieka sau teisę jas gaminti ateityje. Iš šių šalių trys - Izraelis, JAV ir Rusija - praeityje pačios naudojo kasetines bombas.

Sprogusios kasetinės bombos futbolo aikštės dydžio plote paskleidžia šimtus mažesnių bombelių, kurios dar daugelį metų kelia grėsmę žmonių gyvybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.