JAV žiniasklaida: B.Obamai Kongreso balsavimas bus nepalankus

Praėjo savaitė nuo to laiko, kai JAV prezidentas Barackas Obama priėmė sprendimą dėl galimų Amerikos karinių veiksmų Sirijoje balsuoti Kongrese. Akivaizdu, kad per tą savaitę Kongresas progresavo visai kita linkme nei B.Obama norėtų ir vargu ar pritars prezidento planams.

B.Obama iš kabineto Baltuosiuose rūmuose į piliečius kreipsis antradienio naktį.<br>AP nuotr.
B.Obama iš kabineto Baltuosiuose rūmuose į piliečius kreipsis antradienio naktį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-06 23:50, atnaujinta 2018-03-01 12:40

Amerikos žiniasklaida skelbia, kad B.Obamai Kongreso balsavimas bus nepalankus. Portalo „ThinkProgress“ žiniomis, balsuos „ne“ arba linksta link „ne“ beveik 217 Atstovų rūmų narių.

„Washington Post“ suskaičiavo 205 narius, kurie balsavime nepritars B.Obamos veiksmams. „The Hill“ prognozuoja kiek realistiškesnį skaičių – 114 nepritariančių balsų. Iš viso Atstovų rūmuose yra 434 narių.

Po truputį tampa aišku – jeigu ir Senatas patvirtins rezoliuciją dėl streiko, Atstovų rūmai rikiuojasi prieš istorinį B.Obamos pralaimėjimą Sirijai.

„New York Times“ apibendrino, ką Baltieji rūmai mano apie balsavimo pasekmes. B.Obama ir jo komanda Kongreso balsavimą mato kaip kelrodį dėl neatidėliotino raketų paleidimo į Sirijos karinius taškus.

Jeigu Kongresas nepalaikys atsako į 1400 žmonių pražudžiusią cheminę ataką, B.Obamos patarėjų teigimu, prezidentas negalės tikėtis jokio palaikymo bet kokiam jėgos panaudojimui.

Kodėl viskas pasisuko bloga linkme? Prognozės buvo optimistinės, kai Baltųjų rūmų atstovas Johnas Boehneris, mažumos lyderė Nancy Pelosi ir daugumos lyderis Ericas Cantoras pritarė B.Obamos planui.

Baltieji rūmai atkreipė dėmesį, kad tai yra B.Obamos „atsakomybė parodyti savo poziciją Amerikos piliečiams ir jų išrinktiems atstovams“. Kol kas, kaip pažymi Baltieji rūmai, B.Obamos administracijai sekasi „ne per geriausiai“.

Tik 29 proc. amerikiečių palaiko karinius smūgius Sirijoje. 48 proc. JAV kariniams smūgiams Sirijoje prieštarauja. Šiuos duomenis antradienį paskelbė PEW tyrimų centras.

B.Obama iš kabineto Baltuosiuose rūmuose į piliečius kreipsis antradienio naktį. Klausimas vienas - kiek žmonių jis iš tikrųjų sugebės įtikinti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.