Amerika planuoja tris dienas bombarduoti Siriją

Pentagonas rengia

Smūgius turėtų suduoti Amerikos kariniai laivai, kurie šiuo metu yra Viduržemio jūroje.<br>wikipedia.org nuotr.
Smūgius turėtų suduoti Amerikos kariniai laivai, kurie šiuo metu yra Viduržemio jūroje.<br>wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 8, 2013, 3:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:24 PM

Karo planuotojai dabar nori surengti intensyvią raketinių smūgių krušą, iškart po kurios būtų vykdomos papildomos atakos prieš taikinius, į kuriuos galėjo būti nepataikyta iš pradžių, sakė pareigūnai, kuriuos citavo laikraštis.

Du Amerikos pareigūnai laikraščiui sakė, kad Baltieji rūmai paprašė išplėsti taikinių sąrašą, kad jame būtų „daug daugiau“ nei maždaug 50 pradinių taikinių.

Šis žingsnis yra dalis pastangų gauti papildomos apšaudymo galios ir labiau pakenkti išsibarsčiusioms Sirijos prezidento Basharo al Assado pajėgoms.

Pentagono planuotojai dabar svarsto galimybes panaudoti oro pajėgų bombonešius ir penkis Amerikos eskadrinius minininkus, šiuo metu patruliuojančius Viduržemio jūros rytuose, kad jie iš toli, nepasiekiami Sirijos oro gynybos, leistų sparnuotąsias raketas ir raketas „oras-žemė“, sakoma pranešime.

Raudonojoje jūroje esanti lėktuvnešio „USS Nimitz“ kovinė grupė su vienu kreiseriu ir trimis eskadriniais minininkais taip pat gali leisti sparnuotąsias raketas į Siriją.

„Bus kelios salvės ir vertinimai po kiekvienos salvės, bet viskas – per 72 valandas, ir aiškus ženklas, kai baigsime“, - laikraščiui sakė vienas apie planavimą informuotas karininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: kandidatų komentarai po pirmojo prezidento rinkimų turo